Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. November 12. 07:53, csütörtök | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti: - fotó: illusztráció

Lezuhant egy ukrán katonai repülőgép, a pilóta életét vesztette

Lezuhant egy ukrán katonai repülőgép, a pilóta életét vesztette

Lezuhant egy katonai repülőgép szerda délelőtt Ukrajna keleti részén, Zaporizzsja közelében, a pilóta életét vesztette - közölte az ukrán védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint az ukrán légierő Szu-25-ös csatarepülőgépe gyakorlórepülést végzett, és Zaporizzsjától mintegy 40 kilométerre északra zuhant le. A 23 éves pilóta az egyetlen áldozat, a gép becsapódásakor környékbeli civilek sem sérültek meg.

Anatolij Matiosz katonai főügyész Facebook-oldalán közölte, hogy a vizsgálat előzetes eredménye alapján a gép alacsony repülést gyakorolt, és eközben egy magasfeszültségű vezetéknek repült.

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint a repülőgépet vezető főhadnagy élete utolsó pillanatáig úgy manőverezte a légi járművet, hogy az ne lakott területre zuhanjon. A gép végül egy autópálya mellett csapódott be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.