Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2012. Június 27. 08:11, szerda | Helyi

Élménykert lett...

Élménykert lett...

A cím kettős értelmű. A lényegtelenebbel kezdjük. Az Ability élménypark perrel fenyegette a dunaújvárosi létesítményt, mert a név az övék, s ráadásul nem akarták sem a szakmai irányításukat, se a \\\\\\\"bizniszt\\\\\\\"

Ugyanis a dunaújvárosi kistesó nem belépőjegyes , mindig és mindenkinek lehetősége van kipróbálni azt, hogy milyen lenne a közlekedése, ha kerekes székben kellene ülnie, s a kerekes székesek pedig kipróbálhatnak olyan dolgokat,ami eddig csak az épeknek adatott meg.... Például hintába ülhetnek...

Tehát van egy jószoli ability élménykertünk, aminek van még egy különlegessége, hogy létrejött. Lérejöhetett. Ahogy Orosz Csaba, akiről mindenki elmondta, hogy tűzpoltó parancsnok, és azt is, hogy ő nem akarja,hogy elmondják, hiszen magánemberi hite és lelkedése vitte ajtótól ajtóig, hogy megvalósíthassa az álmát. Tehát visszatérve a mondására: A jó ügyek mindig találnak támogatókat,. Ez is ilyen volt.

A támogatóknak egy egész fája van.. Minden levél jelentenek olyasvalakiket,akik vagy munkával vagy pénzzel vagy eszközökkel segítették az élménypark létrejöttét.

A park fővédnöke Dr. Dorkota Lajos, akit a Jószolgálati Otthon vezetője kért fel a tisztre.

- Azért vállaltam,mert hiszek abban, hogy a jó ügyeknek szüksége van a támogatásra. Nekünk képviselőknek az is a dolgunk, hogy nem csupán a törvényhozásban, hanem kapcsolataink révén is segítsük a jó ügyeket. Amikor a szervezők elakadtak igenis szükség volt arra, hogy képviselő státuszával segítsem, hogy befejeződhessen a munka.

Nagyon jó ügynek tartottam, mint ahogy a Jószolgálati Otthonban folyó munkát is nagyra értékelem. Kecskés Rózsa vezetőasszony munkájának régi tisztelője vagyok. A közelmúltban egy megyei rendezvényen léptel fel az otthon lakói, gondozottai. A legszínvonalasabb produkciót a mieink adták elő. Nagyon büszke voltam rájuk.

Bekk Mária házelnökasszony ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta:

-Nagyon fontosnak tartom, hogy ép gyerekek és felnőttek megtapasztalhassák, milyen nehéz kerekes székben az élet, de azok akiknek a mozgásuk korlátozott, ugyanolyan emberek, mint mi. Ha ezt megtapasztalják a gyerekeink, akkor nem szégyenlik el magukat, nem jönnek zavarba, ha sérült emberrel találkoznak, hanem tudják, miben és hogyan kell nekik segítséget adni, s fel is merik ezt ajánlani.

Ha ehhez segít ez a park, akkor nagyon jót és nagyon jól tettünk.

Cserna Gábor egy mesével szemléltette, hogy a világlátásunk befolyásolja a gondolkodásunkat, s a mese végén hozzáfűzte::

"...a világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál. Igen, Hölgyeim és Uraim, a világ a szívünkben tükröződik. A Jószolgálati Otthon udvarát azok a jószándékú emberek népesítik be, akik munkájukkal, támogatásukkal tettek azért, hogy a „Képességek parkja” elkészülhessen...
Abban reménykedem, Hölgyeim és Uraim, hogy aki ezt a parkot egyszer kipróbálja, másképp fordul fogyatékkal élő társaink felé. Ami a legfontosabb, nem elfordulni fog, hanem hozzájuk fordulni. "


Aztán megmutatták a parkot... amelynek a padozata Hankook-gumiból készült, a rámpák Ferrosténél, az acél a vasműből, a festést az iskolások csinálták, a csavarokat, a horganyzást. a fákat... mind-mind adományokból hozták létre...

Orosz Csaba ( a parancsnok) és Farkas Zsolt a mozgáskorlátozottak egyesületének vezetője mutatta meg, hogy mi mire való.... Zsolt gyengébb fizikuma ellenére és könnyedebben mozgatta a széket, mint az ép társa. Csabának nagyon nagy nehézséget okozott egy-egy attrakció...

- A technika számít, s az a tíz év, amit a székben töltöttem- magyarázta mosolyogva Farkas Zsolt.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.