Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. December 19. 07:28, szerda | Helyi

LMP a felsőoktatásért

LMP a felsőoktatásért

Szabó Zsolt, az LMP önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott a felsőoktatás tervezett változásai miatt a Dunaújvárosi Főiskola épülete előtt.

Szabó Zsolt elmondta, hogy a most kialakult helyzet egy újabb lépcső arrafelé, hogy a kormány felmorzsolja a tehetséges, de szerényebb helyzetű diákok előrejutási lehetőségeit. Hangsúlyozta:

- A kormány csigolyánként töri el a tudásra épülő magyar társadalom gerincét. Hiszen az első bejelentés még az államilag támogatott férőhelyek harmadára csökkentéséről szólt. Két hónappal a jelentkezési határidő előtt „buherálni” az oktatási rendszert, enyhén szólva sem korrekt a diákokkal szemben. Főleg, ha ez az átalakítás nemcsak a hallgatók esélyeire jelent súlyos csapást, de a felsőoktatás egészének működését is veszélyezteti.

Az egyetemek és a főiskolák már most a csőd határán táncolnak az eddigi elvonások és zárolások miatt. Nem lehet a kieső bevételeket a fizetős hallgatói létszám növelésével ellensúlyozni. A változás következtében egész intézmények szűnhetnek meg, illetve tudományterületek tűnhetnek el a felsőoktatásból, és mindenütt

Hangsúlyozta, hogy az egyetemek, főleg vidéken a működőképességük szélére sodródtak, összevonásoktól, leépítésektől, bezárásoktól rettegnek:
- A Dunaújvárosi Főiskola az Alma Materem, aggódom érte. Tudom, hogy jó körülmények között, jó oktatók dolgoznak itt.” Továbbá, ahogy az számításokból kiderül, a helyi főiskola megszűnése körülbelül 1 milliárd forint bevételtől fosztaná meg a várost.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.