Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Október 13. 18:44, szombat | Helyi

LMP:A Dunaferr helyzetről

LMP:A  Dunaferr helyzetről

Sajtótájékozatót tartott a héten Szabó Zsolt, az LMP helyi képviseletében és Szél Bernadett országgyűlési képviselő, az Országos Foglalkoztatási Bizottság tagja, a DUNAFERR Dunai Vasmű foglalkoztatási helyzetével kapcsolatban.

Mindketten hangsúlyozták, hogy mind az Önkormányzatnak, mind az államnak előre fel kell mérni a lehetőségeket, hogy az esetleg bekövetkező nagy létszámú elbocsátás esetén valós segítséget tudjanak nyújtani a munkanélkülivé várók emberek számára, és ezáltal az adott helyzetet krízisként megélő város számára is.

A közösen megtartott sajtótájékoztató oka a sajtóban is megjelent hír egy esetleges 800 fős elbocsájtásról. Szabó Zsolt és Szél Bernadett ennek kapcsán érkeztek a Vasműbe, információt gyűjteni az aktuális helyzetről.

A sajtótájékoztatón Szabó Zsolt elmondta, hogy az LMP „Munkát! Levegőt! – Társadalmi párbeszéd 2012” elnevezésű akciójából kiderült, hogy az egyik legfontosabb probléma a munkahelyteremtés, a munka megvédése és a munka becsületének megtartása. Épp ezért az LMP úgy gondolja, hogy ilyen jellegű esetleges elbocsájtás során a legfőbb feladat, hogy az Önkormányzat és a helyi politikusok megfogják az elbocsájtottak kezét és segítsék őket a munkaerőpiacra való mihamarabbi visszajutásban. Szabó Zsolt szerint ez csak úgy képzelhető el, ha új, helyben létrehozott munkahelyeket teremt az Önkormányzat segítségével az állam és különböző magánbefektetők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.