Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 15. 13:36, szerda | Külföld
Forrás: MTI

London 2012 - A The Wall Street Journal blogja: csodát műveltek a magyarok

London 2012 - A The Wall Street Journal blogja: csodát műveltek a magyarok

Csodát műveltek a magyar sportolók a londoni olimpiai játékokon - olvasható a The Wall Street Journal internetes oldalán a lap hivatalos blogjában.

A tekintélyes amerikai konzervatív üzleti-politikai napilap blogjában közölt írás azt emelte ki, hogy a Magyarországgal kapcsolatos külföldi, illetve a hazai politikai és gazdasági viták után az ország teljes joggal került a lapok címoldalára. A magyar olimpiai csapat ugyanis Londonban túlteljesített minden előzetes várakozást, kiváló eredményt ért el, és kilencedik helyen végzett az olimpiai éremtáblázaton.
A magyar szurkolók úsznak a boldogságban. Az ország sportolói 17 érmet szereztek, nyolc aranyat, négy ezüstöt és öt bronzot. Az olimpia előtti várakozások aligha voltak rózsásak. Több panasz hangzott el a pénzügyi, valamint a nem kielégítő edzési feltételek miatt, és a londoni játékok előtti versenyek nem éppen ígéretes eredményekkel zárultak. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pedig azon az állásponton volt, hogy a négy évvel ezelőtti, mindössze három aranyérmet hozó pekingi szereplés megismétlése kielégítőnek számítana - olvasható az írásban.
Idézte Borkai Zsoltot, a MOB elnökét, aki kijelentette: "amit Londonban láttunk, az túltett minden csodán".
Az írás a magyar eredményeket azért is rendkívül figyelemreméltónak nevezi, mert a közép-európai térség más országai messze elmaradtak Magyarország mögött. Csehország például a 19., Lengyelország pedig a csalódást jelentő 30. helyen végzett az éremtáblázaton.
A sikeres magyar szereplés kapcsán emlékeztet arra is, hogy Magyarország nyugati szomszédja, Ausztria Londonban egyetlen érmet sem szerzett, az illetékes miniszter ezért az ország sportolóit "turistáknak" nevezte, és a pénzügyi támogatás drasztikus csökkentését helyezte kilátásba. Németország is hasonló intézkedéseket fontolgat, a német sportolók által szerzett 44 érem ugyanis messze elmaradt a várakozásoktól.
Az írás végezetül utalt Borkai Zsolt ígéretére, amely szerint a MOB minden tőle telhetőt megtesz a különböző sportágak támogatása, illetve annak érdekében, hogy megteremtsék az újabb sikerek alapjait, különös tekintettel a 2016-os Rio de Janeiró-i játékokra.


Címkék: Olimpia-London2012

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 05:00, szombat | Külföld

Már az idén elkezdődhet a német lakosság oltása

Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban, így már az idén elkezdődhet a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - jelentette a hírportálján a Bild című német lap.

2020. Október 23. 17:04, péntek | Külföld

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel a francia hatóságok

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel, 24 embert előállítottak és 24 ezer euró készpénzt lefoglaltak a hatóságok Franciaországban

2020. Október 23. 14:08, péntek | Külföld

A megyék több mint felére kiterjesztik az éjszakai kijárási tilalmat Franciaországban

A franciák több mint kétharmadát érinti szombattól az éjszakai kijárási korlátozás, amelyet a koronavírus-járvány megfékezésére a kormány az ország száz megyéjéből 54-re terjeszt ki.

2020. Október 23. 13:01, péntek | Külföld

Túszokat ejtettek egy római migránsközpont lakói a karanténintézkedések miatt

Az emberrablások esetében alkalmazott rendőrségi közvetítők segítségére volt szükség egy római migránsközpontban csütörtökön, ahol a koronavírus miatt karantén alá helyezett bevándorlók túszul ejtették a tábor dolgozóit.