Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2019. Június 28. 10:48, péntek | Külföld
Forrás: mti

Londoni elemzők: robusztus, de később lassulhat a közép-európai EU-gazdaságok növekedése

Londoni elemzők: robusztus, de később lassulhat a közép-európai EU-gazdaságok növekedése

Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűleg a második negyedévben is robusztus maradt a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok növekedési lendülete,

de az euróövezeti problémák miatt ez a lendület az év második felében várhatóan lanyhulni kezd.

Az egyik legnagyobb londoni székhelyű globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics csütörtökön ismertetett tanulmányában közölte: az általa kidolgozott, GDP-súlyozással számolt összesített júniusi térségi gazdasági hangulatindex (ESI) arra vall, hogy a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok átlagos éves növekedése a második negyedévben még mindig 4 százalék volt az első három hónapban mért 4,3 százalék után.

A ház Magyarországra, Csehországra, Szlovákiára, Lengyelországra, Horvátországra, Romániára, Bulgáriára és a balti köztársaságokra számítja ki saját súlyozott térségi ESI-indexét az Európai Bizottság havi adataiból levezetve.

A Capital Economics londoni elemzői közölték: úgy tűnik, hogy a legfontosabb euróövezeti kereskedelmi partnergazdaságok folytatódó gyengesége máris érezteti hatását a régió feldolgozószektorában.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 17:10, szerda | Külföld

Rekordot döntött a járvány halálos áldozatainak napi száma Németországban

Minden korábbinál magasabbra emelkedett, és első alkalommal haladta meg a négyszázat a koronavírus halálos áldozatainak napi száma Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 12:04, szerda | Külföld

A karácsony előtti napokban kezdődhet a korlátozások lazítása Németországban

December eleje helyett csak a karácsony előtti napokban, december 20-tól kezdődhet Németországban a koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt korlátozások fokozatos visszavonása a szövetségi kormány

2020. November 25. 10:09, szerda | Külföld

A fertőzöttek száma 59,7 millió, a halálos áldozatoké 1,4 millió a világon

A világszerte nyilvántartott koronavírus-fertőzöttek száma 59 759 535-re emelkedett, a halálos áldozatok száma 1 409 208-ra, a gyógyultaké 38 265 892-re nőtt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

2020. November 25. 08:33, szerda | Külföld

Bezárhatják az iskolákat Szerbiában

Bezárhatják az iskolákat és az óvodákat Szerbiában, miután egy nap alatt megközelítette a hétezret az újonnan regisztrált fertőzöttek száma az országban