Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. December 16. 10:40, péntek | Helyi

Luca napi szakestély

Luca napi szakestély

A 13. Hagyományos Luca Napi Vaskohász Szakestélyüket tartotta december 13-án az OMBKE Budapesti szervezete, amelyről idén sem hiányozhattak a dunaújvárosiak.

A főiskola Diákegyletének képviselőivel nagy egyetértésben, élükön Bocz András elnökkel, valamint Hevesi Imre titkárral, aki december 2-án vette át a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban rendezett Országos Központi Ünnepségen a Szent Borbála emlékérmet. (A vele készült interjút lkésőbb közöljük – a szerk.)

A vaskohászok budapesti szervezete minden esztendőben ilyenkor tartja meg éves beszámolóját, így elnökük, dr. Csirikusz József ismertette a gazdálkodás nehézségeit, az egyesületen belüli szakmai kapcsolatbővítés példáit, valamit a tagságra jellemző demográfiai változásokat. Ez utóbbi ellensúlyozására, mi szerint a tagok életkora tendál a 80-hoz, erősen ápolják a kapcsolatot az Óbudai Egyetem Bánki Donát Mérnöki Karával, annak hallgatóival.

A szakeseten felavatott kupára ezúttal az Öntöde Múzeum épületének képét égették rá, ily módon tisztelegve a gyűjtő- és kiállítóhely létrehozója, Kiszely Gyula munkássága előtt. A Luca napi rendezvény elnöki tisztét dr. Réger Mihály egyetemi docens kiválóan látta el, a kontrapunkt szerepét idén is Mayerhoffer Ferenc és Kuzsella László PhD páros formálta.

Az OMBKE MTESZ Székházbeli Központjában az utolsó hivatalos rendezvény volt a mostani, ugyanis az egyesület ügyvivő testülete jövő évtől a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés, a MVAE Székházába, az Október 6. utcába költözik át. S mivel nem régiben derült ki, hogy Mária Terézia 250 évvel ezelőtt éppen Luca napján írta alá a Selmeci Akadémia alapítására vonatkozó dokumentumot, ezután a december 13-i szakestélyeken az akadémia alapítását is ünnepelni fogják.

Szente Tünde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.