Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Január 21. 16:10, péntek | Helyi

Lujzika és a kopogtatók - Egy "házi" asszony blogja

Lujzika és a kopogtatók - Egy "házi"  asszony blogja

Most a botrány arról szól, amit a közleményben magyaráznak, hogy ki küldte ki és kinek az utasítására a megbeszéltnél előbb a kopogtató cédulákat. Azt már látjuk, hogy törvényesen, de az ellenzék kedélyének borzolása mindenképpen

Ahogy illik az elején semmi izgalom. Látszólag. Dr. Dorkota Lajos lemond, s elindul a szokványos folyamat a mandátumáért.

Tehát a pártok megállapodnak a választási menetrendben. Mikor legyen a választás, mikorra kell leadni a kopogtatókat, mikorra postázzák. Elméletileg ez utóbbinak azért van jelentősége, mert a nagyobb pártok lehalászhatják a kisebbek elöl a cetliket, azoknak meg sokkal többet kell kopogtatniuk.. De erre még visszatértünk. A dolog valahogy így történhetett.

No, most, a megállapodás ellenére a hivatal valamelyik dolgozója - legyen Lujzika a postázós lány, fogta a cetliket és feladta a postára.

Tisztán látom magam előtt. Kies csütörtöki nap. Elképzelem Lujzikat arcát, ahogy lát egy jó nagy stóc kopogtató cédulát, már végzett már a portörléssel is , s úgy gondolja, hogy belefér a munkaidejébe, s elszalad velük a postára....Mert Lujzika már csak ilyen. Meg különben is átszervezés lesz, csak idő kérdése, mikorra érnek el a postázóig, ha nem ott kezdik egyáltalán. Az átszervezés mindig minden körülmények között a postázóig szokott elérni. Néha csak éppen ott következik be. Bár Lujzika fiatal, de ezt már tudja,mert hivatali legenda, hogy a postázó egy veszélyes üzem. Ezért is akar a legjobban megfelelni a feladatának.

De közben Lujzikának van egy titkos élete is. Ő nem köztisztviselő, hanem egy titkos szervezet tagja. Tehát megbizást is teljesít, a postára adás után leadja a drótot a haverjainak, a Vad Karvaly Újvárosi Szeparatistáknak, hogy már lehet menni gyűjteni. A Vad Karvaly Újvárosi Szeparatisták mindenféle fondorlattal szervezték be még alsó tagozatos korában. Kakasos nyalóka meg pez-cukor volt a meggyőzés eszköze. De ezt senki nem tudja róla, meg azt sem, hogy titokban megvan neki az összes Jackie Chan film is. Tehát Lujzika a postázóból beépített ember. A szevezet tagjai - nincsenek még sokan, de nagyon eltökéltek - Lujzika információi alapján gyorsan végigjárják a választási körzetet, hiszen lett két nap előnyük, s kicsalták a kopogtatókat, mind az összeset, s nem marad senkinek sem egy sem. Így csak ők indulhatnak egyedül a választásokon, s aztán bejut egy képviselőjük, s ezzel ... a világ végveszélybe kerül,és meg kellene menteni, de ez már nagyon james bondos lenne...

Most azért poénkodok itt, mert értem én a probléma felvetését, komolyan értem. De egy valamiről az elveken túl nem szabad senkinek elfeledkezni. Olyan kevés értsd csekélyszámú ajánló szelvény kell egy önkormányzati képviselő-jelöltséghez, hogy akinek nincs annyi rokona / haverja / volt osztálytársa / abban a körzetben, annak tényleg nem is érdemes jelöltetnie magát..

Csupán jelképes darabszámról van szó, amit bárki, akinek egyáltalán lennének választói, néhány óra alatt össze tud gyűjteni. Tehát az időfaktornak csupán elvi jelentősége van. Gyakorlati nincs. Már csak azért sincs, mert a kopogtató cédulák odaajándékozása és a szavazatok nincsenek szoros összefügésben egymással. Ismertem olyant, akire kevesebben szavaztak, mint ahogy cetlit leadott...

Persze a megbeszélteket illendő betartani még a többségben levőknek is, nem a törvények miatt, hanem inkább azért, mert úgy elegánsabb... pusztán azért... De ez a lényegen semmit nem változtat.

Azt azért nyugodtan leszögezhetjük : a ki küldte ki előbb a kopogtatókat téma csak egy igen gyenge kriminek lehetne jó meg kampány-témának, de utóbbinak se sokáig. Nincs ugyanis jelentősége. A gyakorlatban legalábbis semmi, legfeljebb az induló szervezetek zrikálják egymást. Ez meg már majdnem belügy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.