Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2014. Augusztus 27. 22:40, szerda | Helyi

A Ferencváros megérdemelten nyert

A Ferencváros megérdemelten nyert

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójából elhalasztott találkozón a Groupama Arénában lépett pályára a DPASE.

A zöld-fehérek kezdték nagyobb lendülettel a találkozót, melynek 3. percében Lauth lőtt kapu fölé, majd egy Böde-Ugrai összjátékot követően utóbbi 11 méterről leadott lövését védte bravúrral Milinte. A 11. percben akár a vezetést is megszerezhettük volna, amikor Orosz tartotta meg két hazai védő között remekül a labdát, melyet Böőr vezetett kapura, de az ötös sarkáról az oldalhálóba lőtt. A másik oldalon Böde 25 méteres bombája ment el a bal kapufa mellett, aki a 27. percben megint megdolgoztatta Milintét, majd Zsótér lövését védte bravúrral Dibusz. Milinte Böde elől kivetődve elcsente a labdát, de egy perccel később már ő is tehetetlen volt, amikor Ugrai kapott egy visszagurított passzt, aki csőrrel kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

Az utolsó percben eldugta a labdát a Ferencváros, majd ritmust váltott, melynek a végén Dilaver cselezte be magát a 16-oson belülre, aki középre tálalt, és az érkező Böde közvetlen közelről nem hibázott (2-0). Az első félidő lefújása előtt Zsótér adott kitűnő passzt Böőrnek, aki kilépett a hazai védők gyűrűjéből, de óriási ziccerben kapu mellé lőtt.

A második 45 perc Bönig lövéssel indult, majd Milinte előbb Ugrai, majd Busai lövését védte. Urbin célzott a másik kapunál pontatlanul, majd Böde kapufája után Ugrai lőtt leshelyzetből érvénytelen gólt a kapunkba.

A csereként beállt Thiago a 72. perceben szerzett a hazai térfél közepén labdát, mellyel Urbint indította el, aki passz helyett – Zsótér állt üresen a másik oldalon – a lövést választotta, ami gyengére sikerült. Muscat baloldali szabadrúgását Thiago fejelte centikkel mellé. A hosszabbítás 2. percében még Mateos végezhetett el 23 méterre kapunktól szabadrúgást, melyet Milinte magabiztosan védett. A lefújást követően a Ferencváros ünnepelhette a megérdemelt győzelmét.

FTC – Dunaújváros PASE 2–0 (2–0)

Vezette: Erdős József (Márkus Tamás, Georgiu Theodoros)
FTC: Dibusz – Bönig, Lauth, Böde, Gyömbér, Gera (Havojic a 77. percben), Busai (Cukic a 60. percben), Pavlovic, Mateos, Dilaver, Ugrai (Kukuruzovic a 72. percben). Vezetőedző: Doll Thomas

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Gavric, Józsi, Csehi, Szekeres, Urbin, Petneházi (Muscat a 45. perben), Böőr (Sóron a 78. percben), Zsótér, Orosz (Thiago a 69. percben). Sportigazgató: Dobos Barna
Így látták:

Doll Thomas (vezetőedző, FTC): – Amiben tovább kell fejlődnünk, az a helyzetek kihasználása. A játékosaim rengeteg energiát fektetnek ezek kialakítására, de ha kimaradnak, akkor feleslegesen futottak annyit. Ez nem azt jelenti, hogy minden mérkőzést 5-6 góllal kell nyernünk, de a második után jöhetne a harmadik.

Dobos Barna (sportigazgató, Dunaújváros PASE): – A Ferencváros ellen is megvoltak a helyzeteink, itt Böőr és Zsótér lehetőségére gondolok, de az első hazai gól nagy lélektani előny volt. A második bekapott találat után nem tudtunk visszajönni a játékba, így az FTC megérdemelten nyert. Mint minden összecsapásból, ebből is lehetett tanulni, vagyis ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk, még összeszokottabban és szervezettebben kell játszanunk.

Címkék: DPASE, ferencváros

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.