Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Február 27. 07:38, csütörtök | Helyi

Ma este 6-kor visszavágó a vereségért

Ma este 6-kor visszavágó a vereségért

Nem játszott jól, helyzeteit kihagyta, emberelőnyben tanácstalanul támadott, így meglepő vereséget szenvedett csapatunk a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén a Brassótól.

Dab.Docler – ASC Corona Brasov 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)

Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Huba, Kiss Á., Ladányi, Szappanos, Erdélyi, Hruby, Azari, Galanisz, Peterdi, Jabornik 1, Gröschl, Somogyi (1), Pavuk (1), Contois, Magosi, Szepessy M., Szabados, Papp V., Léránt. Vezetőedző: Stephan Lundh.

A Brassó elleni korcsolyázott ma este jégre csapatunk, mely a csapatkapitány Galanisszal a fedélzeten, de a Hüffnert és Nagy Richárdot is nélkülözve várta a MOL Liga elődöntőjének első hazai mérkőzését.


Csak meddő a fölény
Valamivel nagyobb iramban kezdte a mérkőzést együttesünk, ám annak ellenére nem igazán tudott nyomást gyakorolni ellenfelére a Lundh-csapat, hogy Pavuk, Huba, majd Galanisz veszélyeztette az első öt percben Polc kapuját. A folytatásban Sevela előtt is akadt tennivaló, aki előbb Saluga szólóját hatástalanította, majd a vendégek két cserén át tartó forgatása végén akadályozott meg két gólszerzési lehetőséget is. A játékrész második felében viszont újra a mieink játszottak fölényben, ám hiába egy sima fór, Pavuk ajtó-ablak ziccerénél is Polc volt a nyertes, így a nem túl nagy iramot, s meddő Acélbika-fölényt hozó első felvonás végén gól nélküli állással vonultak pihenőre a csapatok.

A második felvonás elején újra Pavuk, majd somogyi került nagy helyzetbe, de ismét rossz megoldást választottak az ellenfél ketrece előtt, így ezúttal is párharcot veszítettek a vendégek kapusával szemben. A 28. percben teljesen váratlanul, de megszerezte a vezetést a Brassó, miután egy palánkra lőtt korong pont Virág Csanád elé pattant, aki a kapu mögül visszahúzta a játékszert, s az üresen hagyott kapuba pofozta azt (0-1). Nem sokáig örülhetett azonban vetélytársunk a vezetésnek, mert a "középkezdés" után húsz másodperccel Jabornik kék vonalas lövése talált utat a jobb felső sarokba, vagyis kezdődhetett minden elölről (1-1).


Vereség a hibák ára
A gól után kicsit felpörgött a DAB, s újra akadtak komoly lehetőségei, ám ez nem jelentette azt, hogy a vendégek előtt ne adódott volna gólszerzési lehetőség sőt. Több eladott koronggal is kontrázhatott ellenfelünk, melyből előbb Hietamaki, majd Saluga vezethette egy az egyben Sevelára a pakkot, ám szerencsére nem sikerült visszavenniük a vezetést. a játékrész hajrájában két esélyt is kapott a vezetés megszerzésére együttesünk, ám emberelőnyeivel ezúttal sem bánt jól, így a kiegyenlített játékot, s az elkövetett védekezési hibák miatt több nagy helyzetet hozó felvonás végén is egálra álltak a csapatok.


Nagyon vártuk, hogy a harmadik húsz percre feljavul a mieink játéka, ám ezúttal sajnos csalódnunk kellett. Kettő, helyzet nélkül lecsorgó hazai emberelőny között Saluga helyzeteinél kellett védenie Sevelának, miközben a mieink játékában nagyon sok volt a pontatlanság. a 48. percben, újra szinte a semmiből szerzett vezetést a vendégcsapat, miután egy élesen kapura lőtt korong csúnyán kipattant Seveláról, s mivel az elszundikáló védőket könnyedén megelőzte Péter Róbert, így ezúttal rá hárult a feladat, hogy az üres kapuba továbbítson (1-2).


Hátránya tudatában ismét igyekezett nagyobb tempót diktálni a Lundh-csapat, ám nagyon tanácstalanul játszottak az Acélbikák, akik rendre vesztesen jöttek ki a palánk melletti harcokból, így az 54. percig esélyük sem igazán volt arra, hogy egalizáljanak. Ekkor azonban előbb Wehrs, majd Dornic állt ki kettő, illetve négy percre a brassói egyletből, de hiába a közel két perces kettős fór, majd az azt követő szimpla előny, ahogy a meccs addigi emberelőnyeit, úgy ezt sem tudtak kihasználni a DAB, mely többször is közel járt ugyan a gólszerzéshez, ám a befejezéseknél rendre rossz megoldást választottak Ladányiék. az utolsó percekben kockáztatott, s Sevela helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre Stephan Lundh, ám a jól védekező Brassó ezt az időszakot is átvészelte, így a vendégek végül 2-1-es sikert arattak a MOL Liga elődöntőjének első mérkőzésén.

Folytatás ma este hat órától, újra a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, ám ahhoz, hogy sikerüljön egalizálni a három nyert meccsig tartó párharcot, a mainál lényegesen gyorsabb és pontosabb játékra lesz szüksége a DAB csapatának.

Címkék: dab, docler, jégkoring

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.