Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Március 03. 06:55, hétfő | Helyi sport
Forrás: dab.docler, spigott,

Ma nyerni kell !

Ma nyerni kell !

Két harmadon keresztül biztosan vezetett együttesünk a Brassó otthonában, ám a folytatásban rengeteget hibázott, így végül hosszabbítás után 5-4-es vereséget szenvedett. Ma nyerni kell, nincs mese.

ASC Corona Brasov – Dab.Docler 5-4 (0-2, 1-1, 3-1, 1-0) hosszabbítás után

Dab.Docler: Sevela, Lindgren, Huba, Kiss Á., Ladányi (1), Szappanos, Nagy R., Erdélyi, Azari 1, Galanisz (3), Peterdi 1, Jabornik 1, Gröschl 1, Contois (1), Pavuk, Somogyi, Hruby, Szabados, Papp V.. Vezetőedző: Stephan Lundh.

A MOL Liga elődöntőjének harmadik mérkőzését játszotta ma este Brassóban csapatunk, mely győzelmi kényszerben várta az összecsapást, hiszen a továbbjutáshoz mindenképpen nyernie kellett egy mérkőzést ellenfele otthonában.

Biztos fölényben

Acélbikáink ennek szellemében vágtak bele a találkozóba, gyorsan, sokat korcsolyázva próbálták zavarba hozni ellenfelüket, mely első blikkre a Dunaújvárosban már sikeres taktikájában, vagyis Polc kapusban és kontráiban bízva várta a mieink rohamait. az első felvonásban ez azonban nem bizonyult sikeres elképzelésnek a házigazdák szempontjából, ugyanis Acélbikáink letámadása ellen nem nagyon volt ellenszere a hazaiaknak, ráadásul az eddig még pont nélkül álló második sor az 5. percben megvillant, s bár Peterdi még kihagyta lehetőségét, Galanisz kapu mögül visszatett korongját Azari már nem hibázta el, s közelről a bal alsó sarokba vágta a játékszert (0-1).


A bekapott gól meg is zavarta a vendéglátókat, akik egyáltalán nem tudtak kibontakozni, így továbbra is úgy alakult a meccs, ahogy azt Stephan Lundh és együttese eltervezte. A 10. percben tovább növelte előnyét a DAB, melyből ezúttal Peterdi csorgatta be a pakkot Polc kapujába, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy időt kértek a házigazdák, hogy rendezzék soraikat (0-2). A rövid pauzát követően feljebb merészkedett ellenfelünk is, s két alkalommal Sevelának is bizonyítania kellett, ám a nagyobb helyzetek továbbra is a brassói kapu előtt adódtak, ám előbb Jabornik előretörése, majd Ladányi közeli lövése után kellett nagyot védenie a hazai hálóőrnek. Újabb gól azonban már nem született, de a játék képét és az eredményt látva egyértelműen a mieink vonulhattak elégedettebben a pihenőre.

Érthetetlen játék, csúnya vereség

A második felvonás elején sem változott sokat a játék képe, de hamar megtört a mieink lendülete, ugyanis Kiss Ákos kiállítása alatt komolyan kellett védekezni ahhoz, hogy ne szépítsen a vendéglátó. Ezt szerencsére megoldották az Acélbikák, akik nem sokkal később már fórban játszhattak, s ami nem jött össze a hazai találkozókon, az most elsőre sikerült: Gröschl beleérős találata után már 3-0-s DAB-előnyt mutatott az eredményjelző. Sajnos nem sokáig, mert Kiss Ákos következő kiállítását már gólra váltotta a hazai egylet, mely Gliga révén szépített, így bőven maradt még izgalom a folytatásra (1-3). A harmad második tíz percében ugyan továbbra is irányította a játékot együttesünk, ám a brassói kontrákban is benne volt a veszély, de egyik csapat sem tudott élni lehetőségeivel, így a záró etap előtt továbbra is a mieink álltak közelebb a sikerhez.


A harmadik húsz percre sajnos nagyon rossz szellemben jött ki együttesünk, s ezzel igen komoly esélyt adott ellenfelének a felzárkózásra, mert egyáltalán nem tartottuk nyomás alatt a házigazdákat sőt, inkább saját harmadunkba visszahúzódva vártuk a brassói támadásokat. Melyek jöttek is, s egy nagy védelmi hibából Zsók már egyre hozta fel a csapatát a 43. percben (2-3). Vérszemet is kapott a házigazda, de a következő góljukhoz újabb nagy dunaújvárosi fegyelmezetlenségek kellettek: előbb egy emberelőnyben elkövetett felesleges szabálytanságból kerültünk hátrányba, majd amikor kiegészültünk, teljesen üresen hagytuk a brassói pontkirályt a kapunk előtt, s Saluga köszönte szépen a lehetőséget, s kiegyenlített (3-3).
Ezzel azonban még nem volt vége a mieink vesszőfutásának sőt, az 59. percben úgy tűnt, hogy el is úszik a meccs, mert Molnár mehetett szólóban Sevelára, s bár mindkét próbálkozást védte hálóőrünk, a visszaérő Lindgren nem találta a korongot, így Saluga már a második gólját megszerezve a házigazdákat juttatta vezetéshez (4-3). Az utolsó percekre kockáztatnia kellett együttesünknek, mely Sevela helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, s ez most jól sült el, mert az elmúlt két meccsen is eredményes Jabornik a kékről, takarásból lepte meg Polcot, így jöhetett a hosszabbítás (4-4).


A ráadásban újabb nagy hibát vétett együttesünk, mely után emberhátrányban kellett védekeznie, de szerencsére ekkor már a házigazdák keze is megremegett, így nem tudtak élni esélyükkel. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de valamivel aktívabbnak tűnt a Brassó gárdája, így folyamatosan figyelni kellett saját kapunk előtt. A 71. percben, mégis egy szinte a semmiből szerzett góllal döntötte el a mérkőzést ellenfelünk, mert Dornic távoli lövését Sevela sajnos bevédte, így végül 5-4-re nyerte a meccset a házigazda, igen nehéz helyzetbe hozva ezzel együttesünket, ugyanis holnap mindenképpen nyerni kell ahhoz, hogy maradjon esély a döntőbe jutásra. Az első két harmadban látott hozzáállással ez sikerülhet, az utána mutatott teljesítménnyel nem…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni