Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Október 11. 09:03, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Ma nyomtatják ki a szavazóköri névjegyzékeket

Ma nyomtatják ki a szavazóköri névjegyzékeket

A helyi választási irodákban ma délután nyomtatják ki a vasárnapi önkormányzati és nemzetiségi választás szavazóköri névjegyzékeit.

A nyomtatás előtt a jegyzőknek még át kellett vezetniük a névjegyzékekben az addig beérkezett mozgóurna-igénylési kérelmeket. A választópolgárok péntek 16 óráig igényelhetnek mozgóurnát a jegyzőktől személyesen vagy ügyfélkapuval.

Csak az átvezetést követően láthatnak neki a jegyzők a 10 278 szavazókör névjegyzékének kinyomtatásához.

A voksoláson 8 millió 26 ezer választópolgár vehet részt, mintegy 318 ezren a nemzetiségi választáson is voksolhatnak, mivel felvetették magukat a nemzetiségi névjegyzékbe.

A szavazás lebonyolításához szükséges iratokat és kellékeket - a szavazóköri névjegyzéket, a mozgóurnát igénylők jegyzékét, a szavazólapokat, a borítékokat, jegyzőkönyveket - a szavazatszámláló bizottság elnöke (egy szavazókörös településen a helyi választási bizottság elnöke) szombaton veszi át a helyi választási irodától. A dokumentumok őrzéséről a szavazás napjáig a helyi választási iroda vezetője gondoskodik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára