Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. November 28. 02:11, szerda | Helyi sport
Forrás: Szárszó Lajos

Magabiztos győzelem

Magabiztos győzelem

A biztos győzelmet tűzte ki célul a Sümeg elleni találkozó előtt Tomanóczy Tibor, a hazaiak mestere. A tanítványok nem cáfolták meg edzőjüket, hiszen esélyt sem adtak ellenfelüknek.
Dunaferr – Sümeg 3-0 (25-18; 25-17; 25-17)

Dunaferr: Szűcs, Pápai, Szabó, Blázsovics, Hatvany, Lukács, Gebhardt Á.. Csere: Réfi, Neukum, Balla, Banai, Körösi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor
Sümeg: Kaposi, Lakics, Soós, Illés, Dolgos, Kiss, Bogdán. Csere: Nagy, Köncöl. Edző: Botos Ferenc
A Sümeg nyitásával kezdődött a találkozó, de az első pontot a Dunaferr szerezte meg. A játékrész elején mintha fogást kerestek volna egymáson a csapatok, nem túl gyors ritmusban, fej-fej mellett haladva, váltva szerezték pontjaikat. A hazai gárda ébredt fel a szendergésből gyorsabban, és az első technikai időnél két ponttal meglépett ellenfelétől (8:6).

A folytatásban Hatvany és Lukács remek ütéseinek köszönhetően sikerült a különbséget ötre növelni, de a jókor jött sümegi időkérésnek köszönhetően felzárkóztak a vendégek (12:10). A Dunaferr ekkor ismét ritmust váltott, és Blázsovics nyitásai után, zsinórban hat pontot szerezve elhúztak 18:12-re. Szabóék ettől kezdve remek játékot produkálva simán, 25:18-ra nyerték az első szettet.

A második felvonás elején a vendégek, a kitűnően játszó Kaposi irányításával a vezetést is átvették, de ez tiszavirág életűnek bizonyult, hiszen a Dunaújváros megrázta magát, és sorban szerezte pontjait. Ezzel ismét fordult a kocka, sőt, a hazaiak egy kitűnő, 7:3-as szériát produkálva elhúztak hét ponttal. A technikai idő jót tehetett volna az ellenfélnek, de a rövid pihenő nem zökkentette ki a hazaiakt a ritmusból, és tovább növelték előnyüket.

Már kilenc pont is volt a két csapat között (20:11), így a végjáték gyerekjátéknak bizonyult (25:17). A harmadik szett Hatvany, majd Neukum ponttal kezdődött, és ekkor már érezhető volt, hogy a Dunaferrt ezen a mérkőzésen nem lehet megállítani. A magabiztos játék meghozta a gyümölcsét is, melyen az sem tudott változtatni, hogy a vendégek kétszer is időt kértek. 17:10-es állásnál

Tomanóczy Tibor már azt is megtehette, hogy pályára küldte a legfiatalabb játékosait, akik megőrizték, sőt, egy ponttal meg is növelték előnyüket, így magabiztosan, 25:17-re hozták a harmadik játékot. A Dunaferr és a Sümeg játékerejének közötti különbséget az is jól mutatja, hogy a hazai csapat a három szett alatt még időt sem kért.


Így látta az edző:
Botos Ferenc: - A mérkőzés folyamán kijött a két csapat közötti különbség, hiszen a Dunaújváros összeszokottabb csapat, melyben a fiatal játékosokat jól fogják össze a rutinosabb játékosok. A Sümeg azonban még ennél is fiatalabb, de ez nem véletlen, hiszen mi az utánpótlás nevelésre fordítunk óriási hangsúlyt. Szégyenkezésre nincs okunk, de a végeredmény azt mutatja, hogy még sokat kell dolgoznunk a sikerekért. Gratulálok a Dunaújvárosnak, de bízom abban, hogy legközelebb nagyobb ellenállásra számíthatnak.
Tomanóczy Tibor: - A mai napon nagyon jól játszottunk, mely megmutatkozott a labdajátékunk biztosságában is. A mérkőzés elejétől azt játszották játékosaim, amit megbeszéltünk, így rá tudtuk erőltetni játékunkat az ellenfélre. Ez a 3:0-s győzelem remélem kimozdít bennünket abból a mélypontból, amelyben az előző időszakban voltunk. A magabiztos vezetésnek köszönhetően bátran be tudtam állítani olyan játékosaimat is, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak.

Egy hét pihenő vár a Dunaferr fiataljaira, majd megkezdődik számukra egy igen erőteljes időszak, hiszen nem csak a hazai bajnokságban, hanem a korosztályos válogatottban is helyt kell állniuk. December 9-én aztán következhet az igazi, a Kecskemét elleni erőfelmérő, majd 12-én a Szolnok elleni mérkőzés a hazai szurkolók előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára