Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Október 13. 22:35, hétfő | Helyi

Magabiztos, kiegyensúlyozott játék Szegeden

Magabiztos, kiegyensúlyozott játék Szegeden

A szegedi hazautazás előtt Kasó Orsolya nyilatkozott arról, hogy mi is lehetett annak a magabiztos, kiegyensúlyozott játéknak a hátterében, amit a dunaújvárosi lányok a csoportmeccsek alatt mutattak.

- Az eredményeket tekintve úgy tűnhet, hogy nagyon simán hoztuk a meccseinket, ám közel sem volt minden ennyire egyszerű. A délelőtti találkozók úgymond ráhangolódást jelentettek a délutáni mérkőzésekre. Nem mondanám, hogy egyszerűek voltak, de ott még kicsit kiengedhettünk, azonban délutánra minden koncentrációra és erőnlétre szükségünk volt, hogy magabiztos játékot mutassunk. Az Eger és a Szeged elleni találkozók is szorosan alakultak az elején, ám sikerült mindkét meccsen a maximumra pörögnünk. Koncentrációban, fizikálisan és fejben sem fáradtunk el, ez pedig döntőnek bizonyult a párharc kimenetelét tekintve. Nagyon jó az is, hogy nincs meg az, ami sok csapatban jelen van, miszerint vannak gólfelelősei a gárdának, ha nekik nem megy, vagy éppen nem kerülnek helyzetbe, nincs gól. Nálunk idén mindenkiben megvan az a szükséges plusz, hogyha odaér egy olyan szituációba, ahol gólt lehet szerezni, nem gondolkodik azon, hogy hol van XY, csak megteszi, amit meg kell tenni. Látszik, hogy szinte minden meccsünkön mások voltak a gólfelelősök, mások vállalták fel, hogy a hátukon viszik a csapatot, akár többen is egyszerre. Ez pedig nagy önbizalmat ad a fiatalabb játékosainknak, és persze nekünk, idősebbeknek is. A csapatunk összeért, így kell mennünk tovább.

A célunkat elértük, most pedig irány a négyes döntő, ahol már igazi ki – ki meccsek várnak ránk. Természetesen követtük a másik csoport mérkőzéseit és a végeredményt is, amin kicsit azért mi is meglepődtünk. Előzetesen nem gondoltuk volna, hogy ennyire szoros lesz a véghajrá. Három együttes is kilenc ponttal végzett, csak a gólkülönbség döntött. Meglepetés persze, hogy a Szentes nem jutott tovább, de megnézve a továbbjutó UVSE – Centrál és a BVSC gárdáját, igazából nincs min filozofálni. Nagyon erős ellenfeleink lesznek a továbbiakban, bravúr lenne megvédeni a tavalyi címünket, de ha ennyire koncentráltan tudjuk hozni a meccseinket, akkor nem lehet gondunk a folytatásban sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.