Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Szeptember 09. 11:05, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Magyar-észt - A győzelemmel maradhat matematikai esély

Magyar-észt - A győzelemmel maradhat matematikai esély

Amennyiben kedden győz a magyar labdarúgó-válogatott az Észtország elleni világbajnoki selejtezőn, akkor megmarad a matematikai esélye a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére.

Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese a pénteki, Bukarestben elszenvedett háromgólos vereség nyomán kétpontos hátrányba került Romániával szemben, azaz újabb pontvesztéssel mindenképpen riválisa mögött maradna úgy, hogy októberben az eddig veretlen Hollandiához látogat majd. Ráadásul ha nem sikerül begyűjteni a három pontot a Puskás Ferenc Stadionban 20.30-kor kezdődő meccsen, akkor vagy tovább nő - akár öt pontra is - a románok előnye a második helyen, vagy a törökök is a magyarok elé kerülhetnek.
A magyarok számára az lenne ideális, ha az észtek legyőzése mellett a törökök nyernének Bukarestben, mert így Egervári tanítványai ismét a második helyre kerülnének egy-egy ponttal megelőzve mindkét riválist. A román-török döntetlen esetén a magyarok pontszámban utolérnék a románokat és hárommal megelőznék a törököket. Bármelyik helyzet is áll elő, a magyarok helyzete semmiképpen sem lesz reményt keltő, mivel a papírforma alapján nem sok sikerrel kecsegtet az októberi, hollandiai vendégjáték, ráadásul eközben Románia Andorrában játszik, majd végül Észtországot fogadja.
A veretlenül éllovas, legutóbb vb-ezüstérmes hollandok akár kedden megszerezhetik a biztos vb-részvételt jelentő csoportgyőzelmet, amennyiben több pontot szereznek a pont nélküli Andorra vendégeként, mint amennyit a románok gyűjtenek hazai pályán Törökország ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 15. 07:49, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - Az FTC a duplázásért, a Paks a történelmi sikerért hajt

A Ferencváros a duplázásért, míg a Paks története legnagyobb sikeréért küzd a labdarúgó MOL Magyar Kupa szerdai döntőjében.

2024. Május 14. 15:04, kedd | Sport

EURO-2024 - Rossi kihirdette 26 fős keretét

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg.

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Sport

Tour de Hongrie - Poelsé a záróetap, Nys az első belga sárga trikós, Dina a legjobb magyar

Thibau Nys nyerte a 45. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt, amelynek vasárnapi zárószakaszán Wout Poels diadalmaskodott.