Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 26. 18:15, kedd | Sport
Forrás: DPASE

Magyar Kupa 5. forduló

Magyar Kupa 5. forduló

Egy álmos keddi munkanap ellenére mintegy ötszáz néző látogatott ki a Dunaújváros PASE Debrecen elleni kupamérkőzésre

A barátságtalan időjárás és a felázott talaj nem igazán kedvez a folyamatos játéknak, de lássuk be, november végén már nem igazán van foci idő. A Magyar Kupa sorozat romantikája, hogy gyakran nem érezhető osztálykülönbség egy NB1-es és egy alacsonyabban jegyzett csapat között...

A mieink kezdtek jobban, a 9. percben már gólnak örülhettünk. Godslove Ukwuoma tisztán kapott labdát és mintegy 12 méterről lőve szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak. Az egyre lazuló saras talaj lelassította a játékot, talán emiatt láthattunk sok pontatlanságot. A félidő legnagyobb vendéglehetőségét a szlovén Dalibor Volas hagyta ki, 15 méterről lőtt a kapu fölé. A második félidőben is kiegyenlített volt a csapatok teljesítménye. A 60. percben ismét Volas egyenlíthetett volna, de a rutinos Milinte kapus óriási szerencsével hárított, azonban egy perccel később hibáját javítva gólra váltotta az elé pattanó labdát. A mérkőzés maradék része enyhe Loki fölényt hozott, de több gól már nem esett, így 1:1-ről várják a csapatok a folytatást. A visszavágóra jövőhéten kedden 17 órától kerül sor, természetesen Debrecenben. A továbbjutás nincs annyira közel, mint elsőre gondolnánk, hiszen minden idegenben lőtt gól „kettőt ér”.

Dobos Barna (Dunaújváros PASE): – „Nagyon készültünk erre mérkőzésre és szerettünk volna nyerni, ez most nem sikerült. Az ellenfél megérdemelte a döntetlent, sokat tett érte, ahogyan mi is. Sajnos, a talaj nem kedvezett a folyamatos játéknak, igyekszünk Debrecenben is tisztességgel helytállni és talán sikerül a továbbjutás.”

Kondás Elemér (DVSC-TEVA): – „Adtunk egy gól előnyt az ellenfélnek, utána azonban összekaptuk magunkat és egyenlítettünk, sőt, a végén meg is nyerhettük volna a találkozót a helyzeteink alapján. Sok kellemetlenséget okozott a játéktér mindkét csapatnak, de ez van, ezt kell szeretni. Némileg jobb helyzetben vagyunk ellenfelünknél, de nem vár ránk könnyű visszavágó.”

Nyilatkozatok: www.haon.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,