Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. Szeptember 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Magyar termékeken lesz a világ szeme

Magyar termékeken lesz a világ szeme

A bolygó élelmezése és az ehhez szükséges energia lesz a 2015-ös Milánói Világkiállítás témája, melyen Magyarország is képviselteti magát. Az országbrand és az ország önképe miatt is fontos a részvétel – hangsúlyozta Szőcs Géza, általános kulturális ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken. Hozzátette: olyan magyar termékeket és szolgáltatásokat jelenítenek meg a kiállításon, melyek értéket képviselnek, s a világ tudatában még nincsenek jelen.

A 2015-ben megrendezésre kerülő Milánói Világkiállításon hazánk is képviselteti magát. A részvétel kiemelkedő fontosságú az ország nemzetközi megítélése szempontjából, valamint nagy turisztikai, gazdasági és diplomáciai jelentőséggel bír - mondta el Giró-Szász András kormányszóvivő a sajtótájékoztató megnyitójában.

Mikor az idei év elején nekiláttak a magyar szereplés megszervezésének még kétséges volt a részvétel – ismertette a részleteket Szőcs Géza. A részvételi szándéknyilatkozat megfogalmazásakor Magyarországot a 100. országként rangsorolták, ám mire a szerződés aláírására került sor, június 13-án, már az 53. országként szerepeltünk.

A magyar pavilon elsősorban a víz témakörére fókuszál majd, melyben a hazai édes-, gyógy- és ásványvizek is helyet kaptak. A kiállítás során hazai versenyképes agrártermékek promóciója is zajlik majd, melyek igazi hungarikumok, vagy a jövőben azzá válhatnak. Ezen termékek legtöbbjéről a világ nem is tud, ezért kiemelten fontos megjelenésük a milánói világszintű eseményen. A miniszterelnöki megbízott hozzátette: Magyarország élen jár a génmanipuláció-mentes gabonatermékek előállításában, az országnak ezt az erősségét is bemutatják a világnak.

Rövidesen sor kerül a közbeszerzési pályázat kiírására is, mely a kormány által erre a célra elkülönített forrásokból támogatja a magyar pavilon tervezését. Ezt követi majd a kivitelezés megpályáztatása. Szőcs kiemelte: a magyar fél elhivatottan dolgozik az ügyért, az olasz szervező fél pedig szimpátiával fogadja országunkat. Zökkenőmentes az együttműködés, így optimistán várhatjuk a 2015-ös Milánói Világkiállítást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el