Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. November 06. 12:44, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Magyarországon kereskedne földgázzal Ukrajna leggazdagabb embere

Magyarországon kereskedne földgázzal Ukrajna leggazdagabb embere

Ukrajna leggazdagabb embere, Rinat Ahmetov vállalata Magyarországon készül földgázkereskedelmet folytatni. Az eladásokat a donyecki üzletember érdekeltségébe tartozó DTEK energetikai holding leányvállalata, a DTEK Magyarország fogja bonyolítani - adta hírül szerdán az ukrán média.

Az ukrán jelentések szerint erről a vállalat gázkereskedelemmel foglalkozó üzleti szabályzatában van szó, amelyet szeptemberben fogadtak el.
A DTEK Magyarország vállalatot eredetileg villamosenergia-kereskedelemre alapították 2010-ben. A DTEK holding monopolhelyzetben van Ukrajnában az áramexport tekintetében.
Ahmetov ugyanakkor az utóbbi időben következetesen terjeszkedik a gázüzletágban is. A DTEK leányvállalata, a DTEK Trading júliustól kezdett Magyarországon keresztül földgázt szállítani Ukrajnába, a vállalat közlése szerint havonta legfeljebb 100 millió köbméter mennyiségben, október végétől pedig bekapcsolódott a Lengyelországon keresztüli reverz gázszállításba is.
A DTEK energetikai holding a donyecki System Capital Management vállalathoz tartozik, amely száz százalékban Ahmetov tulajdona. A DTEK 1,197 milliárd hrivnya (32 milliárd forint) konszolidált adózott nyereséget ért el idén január és június között. A konszolidált nettó árbevétele a tavalyi év hasonló időszakához képest 14,9 százalékkal, azaz több mint 5,6 milliárd hrivnyával növekedett, és elérte a 43,7 milliárd hrivnyát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton