Városlista
2020. november 26, csütörtök - Virág

Hírek

2012. Január 06. 07:38, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Majd szétszedték őket, pedig az adatok mást mutatnak

Lassú tempóban ugyan, de megindult felfelé az újautó-kereskedelem és 2012-ben további növekedést hozhat a céges vásárlások területén a visszaigényelhető általános forgalmi adó.

Azonban a gyenge forint az összes adókedvezmények képes betenni – írja pénteken utcára kerülő számában a Magyar Nemzet.

Különös fantomkereskedés folyt tavaly decemberben az autószalonokban. A kereskedők beszámolói szerint majd szétszedték őket a vásárlók, ám eközben a forgalomba helyezések alapján a DataHouse mégis 14,6 százalékkal kevesebb eladott új autót regisztrált, mint az előző év azonos időszakában.

A Magyar Nemzet kérdésére Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta, a választ az jelenti, hogy a vevők decemberben csak leelőlegezték, de nem vették át a járművet.

A lap kitér rá, ennek az volt a célja, hogy a 2011-es áron, forint-árfolyamon, forgalmi adóval, ám a 2012-es, csökkentett regisztrációs adóval jussanak a kívánt járműhöz. Mindez azt vetíti előre, hogy a januári forgalomba helyezési számok lendületes növekedést tükröznek majd, az adóváltozások következményeként, igaz ez csak pillanatnyi hatásként fog megmutatkozni.

Nem mellékesen elképzelhető, hogy az emelkedés folytatódik a további hónapokban is, hiszen a regisztrációsadó-tábla jelentős mérséklést tartalmaz, amely az új szabályozás következtében a kedvező környezetvédelmi besorolású gépkocsik vásárlóit jutalmazza.

Legalábbis elvben, mert az új rendelkezés életbelépésekor kiderült, hogy a NAV rendszere nem ismerte fel a legkorszerűbb, Euro 5-ös motorral szerelt autókat, így azok nem kaphattak rendszámot – írja a Magyar Nemzet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 25. 18:08, szerda | Belföld

Változik a járványgörbe, kevesebb pozitív esetet regisztráltak

A múlt heti adatokat tekintve látható, hogy változik a járványgörbe, az azt megelőző hetihez képest kevesebb pozitív esetet regisztráltak - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján.

2020. November 25. 16:09, szerda | Belföld

Egymillió tabletta favipiravir ékezett Kínából

Újabb egymillió tabletta favipiravir érkezett Kínából szerda hajnalban - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban.

2020. November 25. 15:07, szerda | Belföld

Sorra tisztítják meg a védett területeket az illegális szeméttől

Folyamatosan számolják fel az illegális hulladéklerakókat és szemétkupacokat a nemzeti park igazgatóságok a Tisztítsuk meg az országot! program keretében,

2020. November 25. 14:06, szerda | Belföld

Kevesebb volt a halálozás és több a szülés az első tíz hónapban

Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első tíz hónapjában, miután 4,7 százalékkal több gyerek született és 1,5 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában