Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 13. 15:32, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Március 15-én 20 fok is lehet, aztán eső, viharos szél és lehűlés várható

Március 15-én 20 fok is lehet, aztán eső, viharos szél és lehűlés várható

Várhatóan március 15-én délig napsütéses, meleg és száraz idő várható, 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Szombat délutántól viszont többfelé viharossá fokozódik a szél, bárhol lehet eső, és jelentősen lehűl a levegő is - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken derült, napos, száraz idő várható, többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 20 fok között valószínű.
Szombaton, március 15-én kezdetben napos idő várható. A déli óráktól átmenetileg egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, és bárhol előfordulhat eső, zápor. Szintén a déli óráktól az északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.
Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. Gyakran viharos lesz a szél is. A leghidegebb órákban plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő, a délnyugati határnál lesz az enyhébb idő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk