Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Február 27. 16:12, csütörtök | Helyi

Márciusban kiválasztják a kivitelezőt

Márciusban kiválasztják a kivitelezőt

Sajtóbejárást tartottak a Római városrészben, ahol a városrész felújítását, rehabilitációját célzó projekt elemeit mutatták be.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 1.2 milliárd forint támogatást nyert el a Római városrész szociális városrehabilitációja című projektre. Ennek részeleme többek között a Pajtás utcai Római óvodaegység belső-külső felújítása, akadálymentesítése. Február 27-én innen indult Sági Péter, a DV N Zrt. vezérigazgatójának kalauzolásával a bejárás, amelyen bemutatták, hogy mely lakóépületek kapnak külső homlokzati szigetelést. Összesen 756 lakást érint a szigetelés: a Római körút 9 a-d, a Váci Mihály utca 1-6, 7-12 és a Domanovszky tér 1-3. szám épületeit. Gebei Bálint, a Dózsa Lakásfenntartó Szövetkezet ügyvezető-igazgatója elmondta, nagyon örülnek, hogy a projekt részeként beszigetelik a szövetkezet kezelésében lévő társasházakat. Korábban egy szavazás zajlott le, ahol a lakók kiválaszthatták, milyen színezetet kapjanak a házak. A kivitelező céget 2014. március végéig választják ki közbeszerzési eljárás keretében, a munkálatok pedig várhatóan április elején el is kezdődnek. A város olyan megállapodást köt a kivitelező céggel, mely szerint nem fogják akadályozni a lakókat a parkolásban, nem vesznek el parkolóhelyeket, sőt az építőknek külön állomáshelyet jelölnek majd ki. A pályázatot nyert konzorcium tagja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság is, akik felügyelni, járőrözni fognak a városrész érintett területein a projekt megvalósításáig. Ezen túlmenően a projekt részeként 5 térfigyelő kamerát helyeznek el a rehabilitációval érintett területen, amellyel nem csak a parkolókat figyelik, hanem a köztereket és a zöldterületeket is.
A városrészi utak, közterületek megújítása, újjáépítése, sétány kialakítása elsősorban a gyalogosok által használt részeken történik majd, a Váci Mihály utca által kijelölt tengely mentén. Sor kerül a Fáy András utcai tömbben játszótér és az aszfaltozott pálya felújítására is. A projekt keretében létrejön egy Nonprofit Szolgáltató Iroda (volt APEH iroda külső-belső felújításával), ami egy „közösségi ház” szerepet biztosít majd a városrészben lakók számára.

Címkék: bejárás, római

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.