Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2011. Március 03. 10:36, csütörtök | Helyi

Médiademagógia

Médiademagógia

„ebben a politikusi aláírásözönben feltűnt persze az is, aki hiányzott a tablóról: hiába kerestük az eseményen Kiss Andrást szakbizottsági elnököt”
Az ítélet akkor lenne jogos, ha a bírálat célszemélye meg tudná kettőzni önm

ebben a politikusi aláírásözönben feltűnt persze az is, aki hiányzott a tablóról: hiába kerestük az eseményen Kiss Andrást szakbizottsági elnököt”

Az idézett szöveg az egyik helyi médiában jelent meg a Petőfi iskola március 2-i, szerda délutáni demonstrációjával összefüggésben és arról szólt, hogy a városháza falára kifüggesztett molinót a spontaneitás jegyében ki mindenki látta el kézjegyével. És ki nem...

Gyakori a demagóg elmarasztaló megjegyzés ilyen-amolyan rendezvényeken, ha a várt, a meghívott vezető, vagy állásfoglalásra illetékes személy nincs jelen. Nyomban röpködnek a kifogások, a bezzegek, a hevenyészett ítéletek az illetőről. Holott az eseményről, rendezvényről, tanácskozásról hiányolt személynek lehet nem halasztható családi elfoglaltsága, orvosnál kellett megjelennie, vagy éppen más dolga akadt, vagy egyszerűen nem hívták meg, netán a meghívó nem jutott el hozzá. Bármi is az ok, a kellő ismeret nélküli ítélkezés felelőtlen, demagóg.

Sokkal inkább sajnálatos, ha bármelyik – akár országos, akár helyi - média sétál bele a demagógia hibájába.

Kiss András ugyanis ott volt az esemény közelében. Pontosabban a városháza molinót tartó falának túloldalán a földszinti díszteremben. E sorok írójával majdnem szemben. A teremben a gazdasági és városgazdálkodási bizottság tartotta esedékes ülését. Ahol talán pont akkor volt terítéken az Acélszobrász szoborpark ügye. Amelynél a bizottsági álláspont megformálásában tevékenyen vett részt Kiss András. Talán tőle sem várható el, hogy megkettőzze önmagát, s az sem, hogy a telepátia birtokosa legyen és érzékelje, miként alakulnak a spontán események a fal túloldalán...

csgy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.