Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Április 26. 16:14, vasárnap | Belföld
Forrás: M1/hirado.hu/fotó: Fotó: MTI/Kovács Tamás

Még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút

Még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút

Több hét lélegeztetés után tudtak levenni a gépről két koronavírusos beteget a budapesti Szent Imre Kórházban. Az orvosok szerint ez megint azt bizonyítja, hogy még a legsúlyosabb állapotból is van visszaút.

A Szent Imrében akár több mint 400 koronás beteget is el tudnak látni, vagyis felkészültek az esetleges tömeges megbetegedésekre – derült ki az M1 Híradójában.

A budapesti Szent Imre kórház egykori sürgősségi osztálya mára teljesen átalakult. Szigorodtak a biztonsági előírások és a funkciója is más lett.

Először az úgynevezett sokktalanítóba kerülnek a betegek, ahol több vizsgálatot is elvégeznek rajtuk, hogy bebizonyosodjon, valóban fertőzöttek-e. Váradi Zsolt, a kórház sürgősségi osztályának vezetője azt mondja, naponta hat-nyolc esetet látnak itt el.
A kórház intenzív osztályának élete is felbolydult a járvány óta, a koronavírusos betegek ellátására speciális kórtermeket hoztak létre.

Az intenzív osztály vezetője, Bucsek László azt mondja, mind fizikailag, mind lelkileg felkészültek a járvány berobbanására, bár a munkatársaknak nem volt egyszerű alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez.

Szinte minden dolgozót megvisel a feszített munkatempó. A legtöbben tizenkét órás műszakban dolgoznak, olyan a védőruhákban, amelyeket három-négy óránként cserélnek. A legnehezebb azonban mindenkinek a családtól való elszakadás.

Szükség lesz még a kitartásukra, hiszen a szakemberek szerint a járvány még közel sem érte el a csúcspontját, a tetőzése majd csak május elejére várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során