Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 25. 18:57, csütörtök | Sport
Forrás: waterpolo.hu, fotó: Derencsényi István/FINA

„MEG AKARJUK NYERNI A BRONZMECCSET!”

„MEG AKARJUK NYERNI A BRONZMECCSET!”

Az olaszok elleni 12-10-es vereséget követően reálisan értékelt a férfi vízilabda-válogatott kapitánya, Marcz Tamás. A mieink szombaton magyar idő szerint 10 órától Horvátország ellen játszanak bronzmeccset a kvangdzsui vébén.

Az olaszok elleni vereséget követően (Magyarország–Olaszország 10-12) érthetően csalódottan álltak oda a mieink a kvangdzsui interjúzónában az őket kérdezők elé. Ugyanakkor emelt fővel vették tudomásul, hogy nem játszhatnak most vb-döntőt, és emelt fővel állhatnak majd oda a horvátok elleni bronzmeccsre. Märcz Tamás szövetségi kapitány így értékelt a helyszínen a Nemzeti Sport tudósítójának:

„Több oka is volt a vereségnek. Dumi kezdett, megpróbáltuk bent tartani, hogy lássák, komplettek vagyunk, de nem azt a Dumit tudtuk szerepeltetni, akit megszoktunk. Egyértelmű, még mindig nem gyógyult meg a keze, nem tudott úgy beleszállni, ahogyan ő arra bármikor képes. Szerencse, hogy legutóbb úgy el tudta dobni úgy a labdát, ám ez most nincs benne a kezében. Szintén hátrányt jelentett, hogy viszonylag korán elveszítettük Hárai Balázst, és fájó a második negyed nulla négyes periódusa. Olyan helyekről kaptuk a gólokat, ahonnan nem lett volna szabad, pedig jól kezdtünk. Utána is igyekeztük összeszedni magunkat, mindent megtettek a fiúk, hogy utolérjük az olaszokat, akik egyébként tényleg jól játszottak. Összességében megérdemelték a győzelmet, mert azokban a pillanatokban, amikor gólt kellett lőni, betaláltak. Nem volt bekalkulálva, hogy Gonzalo Echenique keze így sül, ő eddig fekete lyuk volt a világbajnokságon. Karnyújtásnyira voltunk a sikertől, szóval most nagyon fáj, hogy kikaptunk, ám harcba szállunk a bronzéremért. A kapuban kényszerű csere történt, Viktornak volt egy szerencsétlen belenyúlása, menet közben alakult így. Soma egyébként tökéletesen szállt be, jól védett, nem feltétlenül azon múlt, még akkor is, ha elveszítettük ilyen szerencsétlen helyzet miatt Viktort, akinek valamilyen ujjsérülése volt.”

VÍZILABDA
FÉRFIAK
Elődöntő
Magyarország-Olaszország 10-12 (4-2, 1-5, 2-2, 3-3)

MAGYARORSZÁG: Nagy V. - Varga Dénes, Manhercz 1, Jansik Sz., Hárai 1, Sedlmayer 1, Vámos 2. Csere: Vogel Soma (kapus), Pohl 1, Angyal 2, Bátori, Zalánki 2, Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

OLASZORSZÁG: Del Lungo - Velotto, Luongo 1, di Fulvio 3, Aicardi, Echenique 4, Figari 2. Csere: Di Somma, Figlioli 1, Bodegas 1, Dolce, Renzuto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

További eredmények
Elődöntő
Spanyolország-Horvátország 6-5
Az 5-8. helyért
Szerbia-Németország 12-12 - ötméteresekkel 5-4
Ausztrália-Görögország 9-8
A 9. helyért
Montenegró-Egyesült Államok 14-15
A 11. helyért
Japán-Dél-Afrika 15-5

A további program - magyar idő szerint (Dél-Koreában hét órával előrébb járnak)
JÚLIUS 27., szombat
A 7. helyért
7.00: Németország-Görögország
Az 5. helyért
8.30: Szerbia-Ausztrália
A 3. helyért
10.00: Horvátország-Magyarország
Döntő
11.30: Spanyolország-Olaszország

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.