Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Március 15. 14:16, péntek | Helyi

Még estig marad a szél és a hó - útinform (14:27)

Még estig marad a szél és a hó - útinform (14:27)

Felszabadult a 7-es számú főút Szabadbattyánnál és Pettendnél is. Így a főút Fejér megyei szakasza járható.

A közútkezelő 52 munkagéppel, a katasztrófavédelemmel és a rendőrséggel együttműködve folyamatosan dolgozik a hótorlaszok megszüntetésén. A mentések során az elsődleges szempont a hó fogságában rekedt állampolgárok mielőbbi kimentése és biztonságos melegedőhelyen történő elhelyezése. Fejér megyében pénteken 30 településen 38 ideiglenes szálláson több mint 4000 állampolgár várja a hótorlaszok elhárítását, ez idő alatt a melegedőhelyeken az elhelyezésük és ellátásuk biztosított. A mentésben részt vesz a Magyar Honvédség 5 járművel, a környezetvédelmi felügyelőség több terepjáróval és egy motoros szán is, valamint a hótorlaszok elhárításában 25 mezőgazdasági gép és 10 homlokrakodó.

A katasztrófavédelem 24 órája közel 40 járművel, több mint száz hivatásos és önkormányzati tűzoltóval, valamint önkéntes tűzoltó egyesületi taggal végzi a járművek kiszabadítását.
A 81-es főút Székesfehérvár és Mór közötti szakaszán, valamint a 62-es főúton Seregélyes-Szőlőhegynél rekedt járművek mentése pénteken kora délután már két oldalról folyamatosan történik. A 81-es főúton a kimentett emberek ideiglenesen a magyaralmási, a sörédi és a sárkeresztesi melegedőhelyeken kerülnek elhelyezésre. Mór és Székesfehérvár között a Magyar Vöröskereszt ételt és meleg teát szállított a helyszínre. A 64-es főúton Enying és Lajoskomárom között körülbelül 5 kilométer hosszú szakaszon 30 jármű torlódott fel, amelyek kétirányú mentésén szintén dolgoznak a közútkezelő és a katasztrófavédelem erői. Emellett több alkalommal a feltorlódott forgalom miatt megakadt mentők továbbhaladását kellett segítenie a szervezeteknek.

Fejér megye délkeleti részén kisebb fennakadások tapasztalhatóak, az utak a déli területeken sem járhatóak. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók az M6-os autópályán segítik a járművel fel-, illetve lehajtását az autópályáról.

Szünetel az áramszolgáltatás Börgöndpusztán

Ideiglenesen szünetel az áramszolgáltatás Székesfehérvár-Börgöndpusztán, amely 170 fogyasztói helyet érint. A közútkezelő segítségével a szolgáltató szakemberei fokozatosan közelítik meg a települést a hiba minél előbbi elhárítása érdekében. A börgöndpusztai bevezetőúton egy méter magas hótorlaszt emelt a szél.
Vonatközlekedés

Fejér megyében a rendkívüli időjárás miatt menetrend nélkül közlekednek a vonatok. Budapest és Székesfehérvár között mindkét irányba körülbelül másfél óránként indul személyvonat, Székesfehérvár-Pusztaszabolcs között, Tapolca-Székesfehérvár, valamint Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon mindkét irányba, továbbá Székesfehérvár és Szombathely között mindkét irányba 2-3 óránként indul vonat, amelyekről pontosabban a székesfehérvári vasútállomáson tudnak érdeklődni.

Fejér megyében a helyközi és a távolsági autóbuszok továbbra sem közlekednek.

Továbbra is kérjük a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak kísérjék figyelemmel a hatóságok felhívásait a helyi, regionális rádiókban, valamint a katasztrófavédelem megyei honlapján a http:/fejer.katasztrofavedelem.hu oldalon, valamint a megyei rendőrség honlapján a www.police.hu/fejer weblapon.

Csütörtökön éjszaka több helyszínen csecsemők, kisgyermekek és szüleik mentését végeztek a hivatásos tűzoltók a közútkezelővel. A 81-es főútról egy háromgyermekes családot a móri önkormányzati tűzoltók hoztak ki, mert személygépkocsijukkal a feltorlódott kocsisorban rekedtek.

Csütörtökön kora este elindult a szülés egy kismamánál Bodajkon, akinek a hasában lévő magzata farfekvéses, ezért mindenképpen kórházba kellett mielőbb szállítani. A kismama mentéséhez több irányból mentőegységek indultak, végül a katasztrófavédelem székesfehérvári hivatásos tűzoltó egysége a bodajki vasútállomásra szállította, ahonnan pénteken hajnalban a MÁV hatékony együttműködésével Székesfehérvárra vitte egy mozdony, ahol a mentőszolgálat várta, és azonnal a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította. Az édesanya és újszülött kisfia is jól van.

A hó fogságában rekedt járművek mentésében és ellátásában a rendvédelmi szervek mellett önkéntesek is nagy számban részt vesznek, amelyet ezúton is szeretne megköszönni a katasztrófavédelem. A rendkívüli időjárási helyzetben széles körű társadalmi összefogás valósult meg a településeken.

Az időjárásról

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a viharos északnyugati szél a Dunántúlon csak a délután második felétől kezd mérséklődni. A legerősebb széllökések általában 60-90 km/h között várhatók. Az esti órákra mindenütt megszűnik a csapadék. Erős hófúvás a Dunántúl középső sávjában várható, amely a szél mérséklődésével várhatóan az esti óráktól gyengül. Szombat hajnalban a középső megyékben még előfordulhat kisebb hóátfúvás, amely napközben megszűnik.

A megyében elzárt útszakaszok:

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén valamennyi út járhatatlan (kivéve M6).
1-es út Fejér megyei szakasza járhatatlan.
6-os út Dunaújváros lehajtó és Kisapostag között járhatatlan.
7-es számú főút Lepsény – Siófok között járhatatlan.
7-8-as közös szakasza 10 km hosszan 2 sávban autók állnak.
8 sz. főút megyehatárig (+Veszprém megyei rész is).
61-es sz. úton Alsószentiván és Előszállás közötti szakaszon a hó átfúvás 20 cm-től.
62-es út Börgöndi vasúti felüljárónál kamionok elakadtak, Seregélyesig és Székesfehérvárig mindkét irányban áll a forgalom. (0:11) 62-es út Dunaújváros- Perkáta járhatatlan.
64 sz. főút 17 és 30 km között (Mezőszilas – Dég).
81 sz. főút 12 km (Magyaralmásnál).
7202 j. Sárkeszi és Nádasdladány között baleset miatt.
8117 j. út Vereb és Lovasberény között kamion keresztbefordult.
8123 j. út Zámoly és Gánt között.
8123 j. út Szfvár és Zámoly között.
8126 j. út Teljes hosszában járhatatlan.
61-es számú főút pillanatnyilag egy nyomon járható, de Cecén mindkét irányban zárják a forgalom elől.
6209 j. út Sárosd és Sárkeresztúr között.
6311 sz. út (Vajta-Pálfa) megyei szakaszán elakadt járművek (két busz és több gépkocsi) teljes szélességében elzárják a forgalmat. Emberek járműveiket hátrahagyva Pálfára távoztak. Vajta irányából rendőr zárja az utat.
6402 j. út Lajoskomárom és Mezőkomárom között.
8202 j. út Szfvár. és Iszkaszentgyörgy között.
8203 j. út Moha és Iszkaszentgyörgy között.
6301 j. út Mátyásdomb és Polgárdi között.
6205 Besnyő és Pusztaszabolcs közötti út járhatatlan.
6209 j út Sárosd – Sárkeresztúr között.
6215 sz.(Mezőfalva-Sárbogárd).
6219 sz.(Dunaújváros-Sárbogárd).
6305 sz. (Sárbogárd-Nagyhörcsök).
6306 sz (Sárbogárd-Mezőszilas).
M7-es autópálya jobb és bal pálya teljes megyei szakasza, le van zárva, az út személygépkocsi mentes, már csak a 71 és 78 km szakasz között a jobb pályán vannak roncs autók, illetve kamionok.
8123-as mellékút Gánttól Zámolyig.
6402-es mellékút Lajoskomárom és Mezőkomárom között.
8202-es mellékút Székesfehérvár és Iszkaszentgyörgy között.
8203-as mellékút Iszkaszentgyörgy és Moha között.
6301-es mellékút.
811-es számú út: 09.00 órától Söréd-Mór közötti szakasz felszabadult, egyebekben útzár.
8126-os számú út Felcsút-Csákvár közötti szakasza lezárásra került a felcsúti oldalról.
81-es számú út 8 és 18 km szelvényében elakadt kamionok miatt áll a forgalom Mór és Székesfehérvár irányába is. Katasztrófavédelem, Közútkezelő és civil traktorok segítségével történik az út felszabadítása, a személyek megközelítése.
8126-os számú út Söréd és Csákvár között lezárt.
8127-es számú út Pusztavám és Bokod között.
8209 bodajki bekötő a 81-esről.
8205 fehérvárcsurgói bekötő a 81-esről.
Pusztaszabolcs- Felsőcikola- Szabadegyháza mentén az út járhatatlanná vált az időjárási viszonyok miatt.
8216-os számú út Mór és Bakonycsernye között Veszprém Megye irányába.
82101 Mór és Nagyveleg között.
Dunaújváros és Mezőfalva (6219-es sz. út) járhatatlan, tükörjég, látó távolság kb 1 m 7-es főút- 6207-es út.
6208-as út Adonynál.
M8 autópálya Duna híddal együtt lezárásra került, 51 főút torlódása miatt.
6219 j. út Mezőfalvánál.
6228 j. út Mezőfalva – Sárosd között.

Elzárt települések:

Iszkaszentgyörgy, Zámoly, Csókakő, Csákberény, Nagyveleg, Csákvár, Vértesboglár, Bodmér, Szár, Újbarok, Gánt, Nagykarácsony, Csókakő, Bakonycsernye, Balinka, Bodajk, Fehérvárcsurgó, Kincsesbánya, Baracska.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.