Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Február 21. 07:20, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

Megállapodtak az iskolai karateoktatásról

Együttműködési megállapodást írtak alá a karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló oktatásáról.

A karate sportág testnevelési órák keretében megvalósuló - az elmúlt időszakban már több iskolában is elindult - oktatásáról írt alá együttműködési megállapodást Mészáros János, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke és Péterffy Balázs, a Klebelsberg Központ szakmai elnökhelyettese csütörtökön.

Az MKSZ évértékelővel egybekötött ünnepségének keretében további szerződéseket is aláírtak: a testnevelő-tanárok továbbképzéséről szóló dokumentumokat a karateszövetség első embere mellett Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, hazafias és honvédelmi nevelésért felelős kormánybiztos, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) elnöke látta el kézjegyével.

A ceremónián mindannyian hangsúlyozták: a cél, hogy a karate és annak oktatása iránt érdeklődő testnevelők megfelelő felkészítést kaphassanak. A TE és az MDSZ külön megállapodása értelmében az egyetem biztosítja a licencet, amely alapján a szövetség részt vehet a testnevelő-tanárok továbbképzésében.

Az ünnepségen, amelyen tavalyi kiemelkedő eredményeiért 95 sportolót és felkészítő szakembert díjaztak, Mészáros János örömmel nyugtázta, hogy a sportág tovább fejlődött idehaza, ezt szerinte az elért sikerek is jól mutatják.

Az elnök a visszajelzések alapján minden idők legjobb korosztályos Európa-bajnokságának nevezte a február eleji budapesti Eb-t, amelyen 52 ország vett részt, s amelyen a magyarok két arany és három bronz mellett nyolc ötödik helyet is szereztek. A sportvezető bizakodásának adott hangot, hogy magyar versenyző is kijut a nyári tokiói olimpiára, ahol először szerepel a karate az ötkarikás programban.

A tokiói részvételre legesélyesebb versenyzők közül jutalomban részesült a tavalyi minszki Európa Játékokon és a felnőtt Eb-n egyaránt bronzérmet nyert Tadissi Martial, az Európa Játékok másik magyar bronzérmese, Hárspataki Gábor, az egyetemi Eb-n diadalmaskodó Nagy Botond és az ott harmadik helyezett Sterck Laura.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni