Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. December 18. 07:26, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Meggyőzték a tolvajok a boltost, hogy elfelejtették a pinkódot, ötezrenként fizettek

Meggyőzték a tolvajok a boltost, hogy elfelejtették a pinkódot, ötezrenként fizettek

A sértett még a Miskolci Rendőrkapitányságon tette meg a feljelentését, mikor a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai már meg is oldották az ügyet.

Kifosztás és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárását a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 28 éves tiszaigari férfival és 31 éves feleségével szemben. A gyanúsítottak 2019. december 16-án 7 óra körül a Füzesabonyból Miskolcra közlekedő vonaton eltulajdonították egy alvó utas tárcáját, amiben készpénz és bankkártya is volt – közölte a rendőrség.

A férfi és a nő ezt követően a mezőnyárádi vasútállomáson a sértett pénzéből jegyet vettek, majd Mezőkövesdre utaztak. A páros a városban betért egy élelmiszerboltba, ahol több mint 30 000 forint értékben - a szeszes italtól kezdve az ágyneműhuzaton át a karácsonyfa díszekig bezárólag - a legkülönfélébb termékeket vásároltak. A fizetésnél az elfelejtett pin-kód meséje után arra kérték a pénztárost, hogy tételenként, azaz 5000 forintjával - amihez bizonyos érintős kártyáknál nem szükséges a kód beütése - fizessék ki az árucikkeket, és távoztak a boltból. Kisvártatva ismét visszatértek ugyanabba az üzletbe és az újabb felhalmozott termékeket a korábban alkalmazott technikával szerették volna kiegyenlíteni, a terminál azonban ekkor már hibakódot mutatott. A páros ezt látva azon nyomban mindent hátrahagyva elmenekült a boltból.

A Mezőkövesdi Rendőrkaptányságra érkezett bejelentés alapján, a rendőrök a közeli vasútállomáson azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a férfit és a feleségét, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. Mindeközben a korábban vonaton utazó sértett Miskolcra érkezett, és elment a Miskolci Rendőrkapitányságra feljelentést tenni. Ekkor azonban a mezőkövesdi kollégák már megoldották az ügyet.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság a 28 éves férfit őrizetbe vette, és előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására, míg felesége szabadlábon védekezhet.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében felhívja a figyelmet, hogy az eltulajdonított bankkártyák vonatkozásában a lehető leghamarabb tegyenek intézkedéseket az eszköz letiltására. A plasztikhoz tartozó kódot ne tárolják hozzáférhető helyen, utazásnál különös gondot fordítsanak értékeik megóvására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.