Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2012. Szeptember 06. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mégis mozgatható a magyar munkaerő?

Mégis mozgatható a magyar munkaerő?

Közgazdasági alapvetés, hogy ahol nincs munkalehetőség, onnan elköltöznének az emberek.

Közgazdasági alapvetés, hogy ahol nincs munkalehetőség, onnan elköltöznének az emberek. Az apróhirdetések nyelvére lefordítva: ahol kisebb arányban nő az álláshirdetések száma, ott hamar megugrik az ingatlanos hirdetéseké – derült ki az Apród.hu apróhirdetési oldal által végzett negyedéves statisztikai elemzésből.

„Érdekes tendencia rajzolódott ki a statisztikákat elemezve: azokban a megyékben, ahol az álláshirdetések számának növekedése alulmaradt a többi régióval szemben, ott az ingatlanhirdetésekben figyelhető meg jelentős ugrás az elmúlt negyedévben” – mondta Dobra Péter, az Apród.hu oldalt is működtető Allegroup.hu Kft. apróhirdetési üzletágának vezetője. „Jó példa erre Baranya megye, ahol a lakosságszámhoz képest arányaiban több hirdetést adtak fel, mint bármelyik más megyében júniushoz képest, azonban az álláshirdetések aránya 6 százalékkal csökkent, míg az ingatlanhirdetések aránya 10 százalékkal nőtt az összes feladott hirdetéshez képest.”

A nagyvárosok közül Pécsett nőtt legkevésbé az álláshirdetések száma, alig 6 százalékkal júniushoz képest, míg ingatlanhirdetésből 22 százalékkal több található most az Apród.hu-n, mint három hónapja. A lakossághoz viszonyítva Pécsett 15 százalékkal nőtt a feladott hirdetések száma júniushoz képest, ami szintén a legjobb eredmény a nagyvárosok között. Ezzel egyébként meg is előzték a nyár elején az apróhirdetések fellegvárának kikiáltott Debrecent. Nyár végére tehát Pécs lett a legaktívabb apróhirdető az országban az Apród.hu felmérése szerint.

Hasonló cipőben jár Kecskemét, ahol szintén kisebb növekedést láthatunk az álláshirdetések számában (9 százalékos növekedés) az országos átlaghoz képest, ám Pécshez hasonlóan itt is kiemelkedő volt az ingatlanhirdetések arányának megugrása (20 százalék) a többi régióval összevetve.

Ebből a szempontból a győriek az egyik legszerencsésebbek, náluk ugyanis a megyeszékhelyek közül az egyik legmagasabb az álláshirdetések arányának emelkedése (27 százalék), míg az ingatlanhirdetéseké az egyik legalacsonyabb (alig 10 százalék).

Az Apród.hu-n augusztus végén már 1,22 millió hirdetésből válogathattak az apróhirdetések böngészői, ez 12 százalékos növekedés júniushoz képest. Baranya mellett Bács-Kiskun és Csongrád megyében nőtt a legdinamikusabban a lakosságszámhoz viszonyítva az apróhirdetések száma, meghaladva a 20 százalékot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 17:08, péntek | Életmód

A nyaralni készülők többsége belföldön tervez pihenni

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait:

2020. Július 10. 15:08, péntek | Életmód

Napszemüvegeket ellenőriztek

Megfeleltek az UV-szűrésre vonatkozó előírásnak a vizsgált napszemüvegek - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

2020. Július 09. 17:09, csütörtök | Életmód

A koronavírus-fertőzés kezelésében alkalmazható hatóanyagot azonosítottak pécsi és osztrák kutatók

Pécsi és osztrák kutatók együttműködésével olyan - jelenleg allergia elleni orrsprayben található - hatóanyagot azonosítottak, ami a későbbiekben a koronavírus-fertőzés kezelésében lehetséges gyógyszerként alkalmazható

2020. Július 01. 17:03, szerda | Életmód

Az internetezők hetven százaléka vásárol online

A magyarok már a járvány előtt is rendszeresen használták az internetet különböző ügyeik intézésére;