Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Augusztus 27. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megjelentek a magánkollégiumok

Megjelentek a magánkollégiumok

A fővárosba érkező vidéki egyetemisták és főiskolások nyár végén megnövekedő szállásigényeinek kiszolgálására idén először jelentek meg a kínálati piacon a magánkollégiumok. A lakásértékesítés lassúsága, a kollégiumi férőhelyek korlátozottsága és az albérletek iránti tömeges kereslet hívta életre ezt az új konstrukciót - írja a Hír24.

A magánkollégium azt jelenti, hogy egy cég megvesz egy nagyobbacska, jó helyen lévő lakást, és átalakítja úgy, hogy körülbelül 10 fő ellakhat benne. Majd meghirdeti kollégiumi helyként. A „hivatalos” kollégiumoknál, amelyekben egy-egy helyet 2-10 ezer forintért is meg lehet csípni, persze drágább, hisz 25-35 ezer forintot kérnek rezsivel együtt. Igaz, ezért cserébe szolgáltatásokat is kapnak a diákok, élhető környezetet – és még társaságot is.

A Magánkollégium.hu-n például egy négy ingatlant kiadó cég ajánlja a diákoknak a szobákat. A legnagyobb köztük a „Grassalkovich” néven fut, s itt 10 darab 2 ágyas szobát alakítottak ki. A cég bemutatója szerint a világos, csendes, igényes szobák 20-22 négyzetméteresek, ággyal, szekrénnyel, íróasztallal, éjjeli szekrénnyel. Minden szoba fürdőszobás (zuhanyzó, mosdó és WC), s wifis internet van. A koleszhoz még egy 600 négyzetméteres kert is tartozik, ahol grillezni lehet. Mindez havi 40 ezer forintba kerül.

A magánkollégium egyelőre csak szórványos, kezdeti stádiumban lévő ingatlanpiaci kezdeményezés, amelynek üzleti életképessége a jövőben dől majd el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során