Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 01. 13:15, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Megnyílt Noé bárkája - Hollandiában

Megnyílt Noé bárkája - Hollandiában

Megnyílt Noé bárkája, mármint az a másolat, amelyet egy holland milliomos épített - félszáz alkalmazottjával.

Johan Huibers igyekezett a lehető leghűbben lemásolni a bibliai bárkát, de nevében eltért: Noé helyett Johan bárkája lett a 137 méter hosszú és 21 méter széles monstrum. Az 52 éves "holland Noé" - és 50 alkalmazottja - 4 év alatt készült el a művel, amely - mondhatni - élete álma. Annak késztetésére kezdett ugyanis a munkába, hogy 1992-ben álmában Hollandia jó részét elöntötte a víz - amely félelem nem teljesen alaptalan, hiszen az ország egyharmada mélyföld, a tenger szintje alatt fekszik.
A kataklizma elmaradt, a bárka viszont elkészült, és e héttől a közönség is látogathatja. Ahogy Noé járművén, úgy Johannén is van bőven állat, csak éppen nem hús-vér, hanem műanyag. Az állatseregletben egyebek közt életnagyságú zsiráfok, zebrák, tehenek, majmok, szamarak vannak.
Huibers szerette volna az olimpiára elvinni hajóját, és a Temzén tisztelegni vele a játékoknak, ám a holland hatóság nem ítélte kellően biztonságosnak az úthoz a járművet - adta hírül a brit Metro újság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő