Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2018. Április 09. 09:50, hétfő | Belföld
Forrás: ügyészség

Megszökött a rendőrségről egy házi őrizetes – Előzetesbe került

Megszökött a rendőrségről egy házi őrizetes – Előzetesbe került

Előzetes letartóztatását indítványozta annak a bátonyterenyei férfinak a Balassagyarmati Járási Ügyészség, aki egy kihallgatás alkalmával megszökött a rendőrségről.

A gyanúsítottal szemben a nyomozó hatóság lopás bűntette miatt folytatott nyomozást, amely ügyben 2016. szeptember 30-án a Salgótarjáni Járásbíróság az előzetes letartóztatását rendelte el. A bíróság a kényszerintézkedést a vádemelés után is fenntartotta, azonban utóbb azt megszüntette, és 2018. január 11-én a férfit házi őrizetbe helyezte.

A házi őrizetben lévő gyanúsítottat a nyomozó hatóság 2018. március 28-án gyanúsítotti kihallgatásra előállította a rendőrkapitányságra, mivel gyanú merült fel arra, hogy a kényszerintézkedés ideje alatt újabb vagyon elleni bűncselekményt követett el.

A gyanúsítotti kihallgatás után a férfit, kérelmére, a rendőrség udvarára kísérték, hogy dohányozni tudjon, onnan azonban a kerítésen átugorva megszökött. A rendőrség vele szemben azonnal elfogatóparancsot bocsátott ki, és még aznap este, a 21-es számú főúton, egy gépkocsi utasaként elfogták és őrizetbe vették.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészi indítványnak helyt adva – a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel – elrendelte

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 18:05, kedd | Belföld

Csütörtökön zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje

November 26-án, csütörtökön zárul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által indított, a jövő évi nép- és lakásszámlálás kérdőívének szakmai előkészítését támogató online kérdőívteszt.

2020. November 24. 17:05, kedd | Belföld

Már több mint tízezren kérték az ingyenes internetet a szolgáltatóktól

Már több mint tízezer lakossági előfizető kérte az ingyenes internethozzáférést az arra jogosultak közül - közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére.

2020. November 24. 16:08, kedd | Belföld

Csatornába esett egy kislány Sarkadon

A közel két méter mély vízben félig elmerült, mire a testvére meg tudta fogni őt és tartotta, hogy ne merüljön el egészen. Egy rendőr perceken belül odaért hozzájuk és kimentette a kislányt.

2020. November 24. 15:04, kedd | Belföld

Az árusok abban bíznak, hogy a vevők tartják az idősávokat

Az árusok abban bíznak, hogy a vevők betartják az idősávokat kijelölő új szabályozást, amelyet a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében vezettek be - írta a keddi Magyar Nemzet.