Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. Január 13. 12:05, hétfő | Helyi
Forrás: DFDVE

Megvan a keret a görög meccsre

Megvan a keret a görög meccsre

Merész András, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya a napokban kihirdette a január 21-ei, athéni Világliga csoportmeccsre utazó keretet. A cél egyértelműen a görögök megverése, más nem is lehet az olaszok elleni vereség után.

- Sok fiatal játékos kapta meg a lehetőséget erre a mérkőzésre. Először játszik majd Hevesi Anita és Sikter Diána is, valamint Gurisatti Gréta is az utazó keret tagja. Ez szerintem egyáltalán nem hátrány, hiszen rengeteget dolgoztak a bekerülésért. Fiatalok igaz, de már most hatalmas tehetségek, a csapat pedig csak nyert velük, egyáltalán nem gyengült a keret. A görögök ellen nagyon fontos lenne megnyerni ezt a találkozót és úgy is utazunk Athénba, hogy nyernünk kell, hiszen tovább szeretnénk jutni a Szuperdöntőbe. Az olasz meccsen elkövetett hibáinkkal tisztában vagyunk, ezeket rengetegszer átbeszéltük és folyamatosan javítgatjuk a taktikát is.

A két ünnep között és az ünnepek után is tudtunk pár napot együtt készülni, ami jót tett mindenkinek. Formában maradtunk, munkából utazunk a meccsre, ami pedig mindig jó előjel volt. A fáradtság megvan persze mindenkiben, de ez a normális ilyenkor, már az lenne furcsa, ha nem ezt érezném. A találkozót azért is várom nagyon, mert imádok a testvéremmel egy csapatban lenni, annak ellenére, hogy sosem játszottunk együtt, tudom, ismerem az összes mozdulatát, gondolatát. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindezt a válogatottban élhetem át.

Most ide koncentrál az egész csapat, ez a legfontosabb találkozó, még akkor is, hogyha azért már fél szemmel a hazai rendezésű Európa – bajnokságra is tekintünk. Nekem is az egyik legfőbb célom, hogy ott is tagja legyek a nemzeti csapatnak, de bizonyítani mindenképp itt, a Világligában tudok majd, így megteszek minden tőlem telhetőt és elvárhatót, hogy győztesen térjünk a mérkőzés után haza.

A Merész András által kihirdetett utazó keret, vastaggal kiemelve a dunaújvárosi játékosok:

Kasó Orsolya, Gangl Edina, Czigány Dóra, Kisteleki Hanna, Kisteleki Dóra, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Sikter Diána, Keszthelyi Rita, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Hevesi Anita, Gurisatti Gréta.

Menczinger Kata pedig államvizsgája miatt nem utazhat a kerettel.

Címkék: athén, DFVE, keret, Világliga

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.