Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Szeptember 21. 23:15, szerda | Helyi

Megvédték a Hankookot

Megvédték a Hankookot

Külső Védelmi Terv felkészítő részleges gyakorlására került sor városunkban. A részleges gyakorlatban Dunaújváros összes oktatási és nevelési intézményében szeptember 20-án délelőtt 11 órakor tűzriadó próba és elzárkózási

Lóki Richárd, kirendeltség-vezető előzőleg levélben ismertette az igazgatókkal a végrehajtandó feladatokat és az elzárkózás szabályait a közintézményekben. Ennek megfelelően, a katasztrófariadó jelére megközelítően 11.000 óvodás, általános és középiskolás diák hajtott végre egyidejű elzárkózási gyakorlatot az oktatási intézményekben a részleges gyakorlással párhuzamosan. (A gyakorlat során megszólaltatásra került MoLaRi lakossági riasztó-tájékoztató eszközök megfelelően működtek.)

Az intézményekben 11 órakor végrehajtott elzárkózási gyakorlat mellett, a Hankook Tire Magyarország Kft. adott otthont a kijelölt szervek és szervezetek megbeszélésének, mely során egy feltételezett helyzetet és annak megoldási lehetőségeit egyeztették.

Az előkészületek során, 2011. augusztus és szeptember hónapban a Hankook Tire Magyarország Kft.-nél több alkalommal munkaértekezletet, a gyakorlat végrehajtásában érintett szervek vezetői illetve képviselői helyszíni bejárást is tartottak.
A megbeszélés első blokkjában a Hankook Tire Magyarország Kft. képviselői által tartott előadásokat hallgatták meg a gyakorlás résztvevői. Ezt követően került sor a feltételezett helyzet ismertetésére. A második blokkban került sor az elméleti foglalkozás folytatására, mely során a feltételezett helyzet került elemzésre, a védekezésben résztvevő szervek bevonásával.
A gyakorlat zárásaként a résztvevők megtekintették a Hankook Tire Magyarország Kft. belső védelmi gyakorlatát.
A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának, Magosi Lajos tűzoltó alezredes tájékoztatása szerint, eredményesen zárult a Külső Védelmi Terv felkészítő részleges gyakorlása

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.