Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Augusztus 22. 08:12, péntek | Helyi

Megvolt első Szent István hetedik strandfocija

Megvolt első Szent István hetedik strandfocija

„A homok királyai” elnevezésű rendezvénynek nagyszerű folytatása volt az immár hetedik alkalommal lebonyolított Szent István Kupa.

A Magyarországon egyre népszerűbb strandfocit, Dunaújvárosban is szeretik, ráadásul jó minőségű pálya áll rendelkezésére a sportág szerelmeseinek a szabad strandon, amit a strandfoci kupákra remekül előkészítenek a szervezők. Idén nyáron már a második strandlabdarúgó torna kerül lebonyolításra a Szalki-szigeten. A júliusban első alkalommal kiírt „A homok királyai” elnevezésű rendezvénynek nagyszerű folytatása volt az immár hetedik alkalommal lebonyolított Szent István Kupa, melyet Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata 2014. augusztus 20-án, a nemzeti ünnepen rendezett meg.

Sajnos az időjárás ezúttal nem kedvezett a játékosoknak, ennek ellenére még Tolna megyéből, sőt a fővárosból is érkezett alakulat, hogy a helyiekkel összemérje erejét. A csapatok a nap folyamán két négyes csoportban játszottak körmérkőzéseket a szalki homokon és még a hűsítően szemerkélő eső sem szakíthatta félbe a meccseket, melyeken a fiúk kőkeményen, de sportszerűen küzdöttek. Miután kialakult a csoportok erősorrendje, következhettek a helyosztók. A negyedik helyezettek a 7. helyért, a harmadik helyezettek az 5. helyért mérkőztek meg, a csoportok első és második helyezettjei pedig keresztben játszva döntötték el, hogy kik vívják a bronz és kik az arany mérkőzést.

A tavalyi bajnok Gari Trans együttese mindhárom csoportmeccsét megnyerve, imponáló 15:5-ös gólaránnyal érkezett az elődöntőbe, ahol azonban a csoportjában csak botladozó (két döntetlen egy győzelem) Mészi Frucht csapata borította a papírformát és a rendes játékidőben elért 2:2-es döntetlent követően büntetőkkel bejutott a döntőbe. A másik ágon a „homok királyai”, vagyis a júliusi torna győztese a Chicago csapata küzdött meg a dunaújvárosi Riki FC-vel. A budapesti gárda izgalmas, magas színvonalú mérkőzésen 2:1 arányban legyőzte a Rikit, így kialakult a döntő és a kisdöntő párosítása. A döntőt felvezető bronzmérkőzésen a Riki FC nem tudta megismételni az elődöntőben mutatott összeszedett, koncentrált játékát, így a Gari Trans 5:2-es győzelmével megérdemelten lett bronzérmes. Aztán jött a döntő, amely magas színvonalú játékot, hozott. Öt gól esett, amiből kettőt ugyan a nap végére igen remek formát mutató Mészi Frucht csapata szerzett, hármat viszont a fővárosiak értek el, így a Chicago a második dunaújvárosi nyári tornát is megnyerte, amihez gratulálunk!

A gólkirály a Gari Trans játékosa Harsányi István lett kilenc találattal, a legjobb játékosnak járó díjat Dorogi Renátó a Mészi Frucht játékosa vehette át, míg a legjobb kapus díját Nagy Gergőnek, a Chicago hálóőrének ítélték a szervezők.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.