Városlista
2022. december 3, szombat - Ferenc

Hírek

2016. December 08. 17:09, csütörtök | Bulvár
Forrás: mti

Mel Gibson tartolt, de Krokodil Dundee is díjat kapott

Mel Gibson tartolt, de Krokodil Dundee is díjat kapott

Mel Gilbson kapta a legjobb rendező díját szerdán az ausztrál filmakadémia díjátadó ceremóniáján, amelyen A fegyvertelen katona című második világháborús drámája a legjobb film elismerését vitte el.

Az este nagy győztesei között volt Andrew Garfield, aki A fegyvertelen katona főszerepéért a legjobb színész díját vehette át, Hugo Weaving pedig a legjobb férfi mellékszereplő trófeáját kapta a Gibson-filmben nyújtott játékáért.

A legjobb színésznő és női mellékszereplő díját a The Daughter című film sztárjainak, Odessa Youngnak és Miranda Ottónak ítélte oda az Ausztrál Film- és Televíziós Akadémia (AACTA). A 18 éves Odessa Young elmondta, hogy először vett részt díjátadó ceremónián.

Az abc.net.au hírportál beszámolója szerint Gibson, aki első díját kapta az ausztrál filmakadémiától, meghatottan mondott köszönetet Ausztráliának, ahol független filmje készült. A háború borzalmait ábrázoló dráma főhőse Desmond Doss, aki vallásos meggyőződése miatt megtagadta a fegyverviselést, de szanitécként sok katona életét mentette meg a fronton.

Gibson 13 kategóriában jelölt filmjének két forgatókönyvírója, Andrew Knight és Robert Schenkkan szintén megkapta az AACTA díját a Sydneyben rendezett ceremónián, így összesen öt trófeát zsebelt be az estén a produkció.

Paul Hogan az egyik legnagyobb elismerést, a Longford Lyell-díjat vehette át a filmakadémiától életműve megkoronázásaként. A Krokodil Dundee-filmek sztárja, akinek díját már korábban bejelentették, az ausztrál médiában elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy az Oscar-díjas Geoffrey Rush méltatta a ceremónián. Az életműdíjat tavaly Cate Blanchett, előtte Geoffrey Rush, Jack Thompson és a filmrendező Peter Weir is megkapta.

Az estét Jessica Mauboy fellépése nyitotta meg, és színpadra lépett a Culture Club brit együttes is. A legnagyobb sikert azonban az énekes-dalszerző Dami Im aratta, aki ezúttal egy vízfüggöny mögé állított zongorán játszotta a Ragyogás című, több mint húsz éve készült film Rimszkij-Korszakov-darabját, duettben a film főhősével, Geoffrey Rush-sal, aki közben a filmvásznon zongorázott. Az előadás után Rush személyesen gratulált Dami Imnek, és viccesen megjegyezte, hogy "zongoristaként sárga az irigységtől".

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 02. 10:44, péntek | Bulvár

Állományba vett egy kutyát az OMSZ

Karlovitz Brúnó szolgálati igazolványt is kapott.

2022. December 02. 09:10, péntek | Bulvár

Több millió dollárra perli egy floridai nő a gyártót, mert nem készül el időben a mikrós sajtos tészta

Ötmillió dollárt követel egy floridai nő a Kraft élelmiszeripari vállalattól, mert állítása szerint nem lehet a csomagoláson feltüntetett 3,5 perc alatt elkészíteni a cég által forgalmazott sajtos tésztát.

2022. November 30. 09:04, szerda | Bulvár

Hatalmas összegű gyerektartást fizet Kanye West

Havi 200 ezer dolláros (78,4 millió forint) gyerektartást kell Kanye West amerikai rappernek fizetne - áll az ítéletben, melyet a zenész és volt felesége, Kim Kardashian valóságshow-szereplő válásakor hoztak.

2022. November 29. 09:32, kedd | Bulvár

Brutális baleset - Hosszában átszúrta a Suzukit a sorompó, esélye sem volt a sofőrnek

Pusztaszabolcs és Szabadegyháza közötti összekötő úton történt baleset kedden reggel, megdöbbentő képek érkeztek a helyszínről.