Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. December 09. 03:48, péntek | Helyi
Forrás: kohaszkezi.hu

Menetelnek a kézis lányok

Menetelnek a kézis lányok

Ahogy a fővárosban, úgy itthon is 28-27-re győztük le a Budaörs csapatát.

A Budaörs elleni hazai mérkőzéssel folytatta az edzőmérkőzések sorozatát ma este csapatunk. Zdravko Zovko tanítványai már a harmadik felkészülési találkozójukat játszották a téli szünetben, hiszen a fővárosban 28-27-re legyőzték mai ellenfelüket, míg a japán válogatott ellen 32-25-ös sikert arattak. Hazai környezetben természetesen nem lehetett más célja csapatunknak, csak az újabb győzelem megszerzése, még annak ellenére is, hogy Kovács Anna, Camila Micijevic játékára a válogatottbeli kötelezettségek, míg Hornyák Bernadett szereplésére betegség miatt nem számíthatott a szakvezetés.

Ehhez képest az első félidőben nagyon enerváltan, pontatlanul kezdtek a mieink, hiába kért időt Zdravko Zovko igen korán, már a harmadik percben, az első hazai találatra szűk hét percet kellett várni, de ekkor már 1-5-ös állást mutatott az eredményjelző. A vendégek igyekeztek gyorsan támadni, míg a mieinknek komoly nehézséget okozott ennek kivédekezése, igaz ebben valószínűleg szerepet játszott az elmúlt napok megterhelő fizikai munkája is. Ez persze cseppet sem érdekelte a budaörsieket, akik játszották a saját játékukat, s mivel a mieink továbbra sem találták a ritmust, így tovább nőtt a két gárda közti különbség. A 25. percben 7-14-es állásnál kért időt újra a hazai szakvezetés, s a hajrára egy kicsit össze is kapta magát a Kohász, de a félidei szünetre így is magabiztos, 15-10-es vezetéssel vonulhattak a vendégek.

Csak sejtéseink lehetnek, hogy mi hangzott el a hazai öltözőben a két játékrész között, az azonban biztos, hogy a fordulás után egy teljesen más felfogásban játszó DKKA jött vissza a pályára. A mieink négy perc alatt négy gólt szereztek úgy, hogy egyet sem kaptak, s bár innen még egyszer "ellépett" kettővel a vendégcsapat, Rácz-Vincze, Gindeli és Bulath találatai után már egyenlő volt az állást sőt, Bulath újabb találatával a 41. percben már a vezetést is átvette a Kohász (18-17). Együttesünk a folytatásban is rendre megtalálta a rést a vendégek védőfalán, s bár a fővárosiakat Hornyák és Bognár igyekezett meccsben tartani, szűk tíz perccel a lefújás előtt már kényelmes, háromgólos hazai előnynek örülhettek az első félidőben még sokat bosszankodó dunaújvárosi drukkerek (24-21). A véghajrában minden játékosának lehetőséget adott Zdravko Zovko, s ugyan az utolsó percek rohanásából a vendégek jöttek ki jobban, a győzelmet már nem engedte ki a kezéből együttesünk, mely a fővárosi meccshez hasonlóan ezúttal is 28-27-es sikert aratott.

Ahogy az várható volt, Zdravko Zovko vezetőedző elsősorban a második félidőben nyújtott teljesítménnyel volt elégedett a találkozó után.
"Hasznos barátságos mérkőzés volt szerintem mindkét csapat számára, ahogy nálunk, úgy a vendégeknél is játszhatott mindenki, a téli időszakban ez a legfontosabb. Az első félidőben rosszul játszottunk, nem összpontosítottunk, ez bosszantó volt, de az elmúlt napokban elvégzett rengeteg fizikai munka miatt azért valamelyest érthető is. Szerencsére a lányok nagyon jól reagáltak erre a szünetben, s a második félidőben már sokkal jobban, pontosabban játszottak, így végül sikerült fordítanunk" – értékelte a mérkőzést a DKKA szakvezetője.

DKKA – Budaörs 28-27 (10-15)

DKKA. Oguntoye, Molnár 1, Szalai 5, Cifra 1, Kudor 1, Karnik, Klujber 2. Csere: Pálinkás, Csapó (kapusok), Nick 2, Bulath 7, Grosch 2, Rácz-Vincze 4, Gindeli 1, Takács D. 1, Kemény 1. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Főoldali kép forrása: dunaujvaros.com (Sándor Judit felvétele)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.