Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 16. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mennyit véd a napszemüveg?

Mennyit véd a napszemüveg?

A napszemüveg választást leginkább a divat diktálja, de vajon a kiválasztott termék védi is a szemét? A Fox News tippei ezúttal abban segítenek, mire érdemes odafigyelni és mit okozhat egy rosszul kiválasztott napszemüveg.

Dr. Marc Werner, sebész többek között azért ajánlja a napszemüveg megfelelő kiválasztását, mert az ultraibolya sugárzás szürkehályogot okozhat fiatalabb korban. 'Szerencsére ez kezelhető, de idős korban hozzájárulhat a makula degeneráció kialakulásához, ami 65 év felett vakságot okozhat' - tette hozzá.

Az Egyesült Államok kormánya azt javasolja, hogy napszemüvegeket receptre lehessen vásárolni, hogy biztos UV-védelmet nyújtsanak viselője számára.

Werner megvizsgálta a New York utcáin árult világos üvegű napszemüvegeket, s azt találta, hogy az 'UV-védelem' matrica ellenére átlagosan a káros sugár csak 38 százalékától védnek a lencsék. Ugyanezt megtette sötétebb lencsékkel is, amiken az volt feltüntetve, 99 százalékosan védenek az UV sugárzás ellen, de itt is hasonló arányokat talált.

A szakértő azt mondja: 'ne hagyja becsapni magát. Attól, hogy a lencse sötétebb, még nem fog jobb védelmet nyújtani. Az egyetlen biztos mód, hogyha orvosával konzultál, mielőtt napszemüveget vásárol.'

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 17:08, csütörtök | Életmód

A klímakutatók a legtöbbet repülő tudósok

A klímakutatók, elsősorban a professzorok jóval többet repülnek, mint a többi tudós, de hajlamosabbak is arra, hogy lépéseket tegyenek repülőútjaik csökkentésére vagy ellentételezésére -derült ki egy globális elemzésből.

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.