Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2018. Július 03. 17:02, kedd | PR

Menthető még az öreg laptop?

Menthető még az öreg laptop?

Ma már elképzelhetetlen életünk egy megbízható, gyors és könnyű laptop nélkül. Mit tehetünk, ha a pár éves eszközünk teljesítménye, sebessége már nem az igazi, de kidobni nincs szívünk?

A technika fejlődése soha nem látott sebességű, ami ma csúcsmodell, az két-három év múlva már igencsak elavult lesz, így rendszerint – nem kis költséget vállalva – lecseréljük korszerűtlenné vált laptopjainkat. Van azonban több, fenntartható megoldás is, amivel elodázhatjuk a búcsú idejét, nem kevés pénzt spórolhatunk, ráadásul még környezetünket is óvhatjuk!

Okosíts!

A néhány éves laptopok azért szerencsére nem őskövületek, vagyis egy-egy jól megválasztott extrával könnyen felturbózhatók. A két legtipikusabb hiba a lassúság és a túlmelegedés – jó hírünk, hogy mindkettőre létezik olcsó, környezetkímélő válasz.

Amikor a laptop szinte kemencévé válva izzik kezünkben, jellemzően azt jelzi, hogy túl nagy a megterhelés, vagyis túlmelegedés lép fel. Egy jó teljesítményt nyújtó hűtőpad azonban megoldja a problémát! A hűtőpad tulajdonképpen egy ventillátorokkal ellátott, állítható, asztali laptop állvány, amely működésével megakadályozza a hőmérséklet kritikus növekedését. Vásárlás előtt gondoljuk végig, számunkra melyik ventillátorszám és sebesség, milyen zajszint, mekkora méret az optimális. A hűtő ventillátor számítógéphez szerencsére nem is kerül túl sokba, és a választék is megnyugtatóan széles.

Ha úgy érezzük, évekbe telik, mire betölt a gép, kézenfekvő megoldás egy gyorsítótár, vagyis egy SSD beszereltetése. A plusz lökettel az eszköz még évekig elberreg, és mi sem veszítjük el hidegvérünket a komótos tempótól.

Add tovább vagy szedd szét!

Egy kis jótékonykodás senkinek sem árt. Mindannyiunk környezetében van olyan iskola vagy könyvtár, esetleg ismerünk olyan családot, ahol nagyon örülnének egy kicsit lassabb, kicsit kopottabb, de még működőképes számítógépnek. Ne feledjük, hogy sokaknak talán ez az egyetlen esélye egy laptophoz jutásnak, így nézzünk körül, és ajándékozzuk oda a megunt masinát. Mindegy, milyen operációs rendszer van rajta, Windows vagy Linux, nem számít, milyen színű vagy méretű a gép, biztosan bearanyozza valaki napját!

Ha laptopunk már menthetetlen, még mindig nem kell azonnal kidobni: könnyen lehet, hogy vannak olyan alkatrészei, melyeket akár az új eszközünkbe is áttettethetünk – ezt egy szerviz gond nélkül felméri. Egy működőképes, még nem elavult merevlemez például bármikor jól jöhet, így érdemes kiszereltetni és megőrizni. Éljen az újrahasznosítás!

Címkék: bestbyte.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.