Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 15. 17:18, kedd | Helyi

Mi legyek, ha nagy leszek? - DSTV videóval

Mi legyek, ha nagy leszek? - DSTV videóval

Ha azt mondják, hogy mindent a szemnek, semmit a kéznek... ebben az esetben ez nem felel meg a valóságnak, bár a modell- és táncos lányok mindenképpen erősítették a szabályt. Azért maradt még kézre való bőven.

Minden bizonnyal állítható, hogy városunk és környékének középoktatása igen széles palettát vonultatott fel a mai napon. Egy helyen volt itt cukrász, szakács, gépész, informatikus, katona és ruhakészítő-szabó. A lehetőségek majdnem határtalanok,...

A Dunaújvárosi Sportcsarnok adott otthont az idei pályaválasztási kiállításnak. Általános iskolások végzős diákjai kaptak délelőtt legális kikérőt az iskolákból, hogy egy kis időre, de belekukkantsanak leendő iskolájuk programjaiba. A kitelepült középiskolák és a különböző szakmák képviselői számos meglepetéssel várták az ifjú diákokat. Az információk megszerzése mellett lehetőségük adódott, megbilincseltetni magukat, smink és hajtanácsokat kérhettek, illetve igazi, persze töltetlen fegyvereket is a kezükbe vehettek. Az olvasó joggal gondolhatja, hogy az utóbbi természetesen a fiúk körében volt közkedveltebb. Az idén végzett nyolcadikosok eközben szívesen bontakoztatták ki tehetségüket a különböző interaktív feladatokban. Volt, aki esztergagépnél ügyeskedett, vagy saját maga készített mécses tartót. Akadtak páran, akik kipróbálták magukat hajmodellként a tehetséges fodrásztanoncok kezei között. A színvonalas performanszok és az érdeklődő fiatalok mellett említésre méltóak a kiállítók, akik természetesen minden kérdésre, felvetésre, érdeklő pillantásra készségesen figyeltek. A fülbemászó dalok és a ritmusos táncelőadások után látványos kültéri programokkal örvendeztették a kilátogatókat.

A cél nem kevesebb volt, mint a diákok érdeklődése mellett a jelentkezésüket is elnyerni, hiszen a tanulókért folytatott verseny eredménye nem kevesebb, mint az, hogy melyik középiskola marad, s melyik szűnhet meg jelentkező hiányában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.