Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2018. Március 25. 20:46, vasárnap | PR

Miért dolgozz már diákként?

Miért dolgozz már diákként?


Számos oka van annak, hogy miért hasznos, ha már diákként, tanulás mellett elkezdünk dolgozni.Többek között nem kell teljes egészében a diákhitelre támaszkodni, a végsőkig igénybe venni azt, hiszen az a későbbiekben jelentős anyagi terhet róhat ránk, amit a majdani keresetünkből kell finanszíroznunk. Emellett még végtelen számú oka van, hogy miért előnyös. Álljon itt néhány, a teljesség igénye nélkül.


1. Kötelességtudat
Szerencsére nem minden szak elvégzése köti le az egész napunkat, sőt jelentős részüket el lehet végezni úgy, hogy közben dolgozol is. Mivel amúgy is többen elég lazán veszik az órákra való bejárást és csak azokat részesítik előnyben, ahol jelenléti ív vagy katalógus van, miért is ne lehetne hasznosan tölteni a fennmaradó időt? Nem árt egy kis fegyelem és kötelességtudat, amit egy munkahely megkövetel, hiszen az elvállalt munkát teljesíteni kell. Azzal meg csak nyersz, ha időben sikerül ezt beépíteni életedbe, annál könnyebb lesz beszokni a leendő munkahelyedre.


2. Időbeosztás
Gyorsabban megtanulod, hogyan kell jól kihasználni az idődet, hiszen a munka megkövetel egy bizonyos rendszert az életedben, ezért nagy valószínűséggel a fennmaradó idődet is hasznosabban fogod eltölteni. Belefér ebbe a korszakba a bulizás, majd az ezt követő egész napos heverészés, és minimális órákra való bejárás, addig a pontig, míg nem ez uralja az egész hetet-hónapot.


3. Az anyagiak beosztása
A másik sarkalatos pont, hogy így már rendelkezel jövedelemmel, amivel új távlatok nyílnak meg előtted. Kapsz egy képet arról, hogy mennyi kell a mindennapi megélhetésedre és mennyit kell félretenned nyárra egy esetleges utazásra, fesztiválra. Arról nem beszélve, hogy az albérlet sem két fillér manapság, tehát ha nem feltétlenül tudnak otthonról támogatni, akkor be kell vállalni a munkát, mert a diákhitel nem elég még ennek a fedezésére sem.


4. Önállóság
Maga a tény is jó érzés, hogy igen, én kerestem meg a rávalót, ha elmennél valahova, vennél valamit. Ezáltal jobban is fogod becsülni, hogy nem csak az öledbe hullott, és még egy jó adag önbizalommal is felruház. Ez a későbbiekben is jól fog jönni, bátrabban fogsz belevágni az előtted álló feladatokba és jó eséllyel véghez is viszed majd őket.


5. Tapasztalatszerzés
Nem utolsó sorban tapasztalatot gyűjtesz, megismersz embereket, vélhetően kilépsz a komfortzónádból és rájössz, hogy sokkal több mindent meg tudsz csinálni, több mindenre képes vagy. Ezáltal jobban körvonalazódik, hogy mit szeretnél dolgozni a későbbiekben. Az sem egy mellékes szempont, hogy lesz mit írnod az önéletrajzod „Tapasztalat” füle alá, mert igenis lesz miből meríteni. A jövőbeli munkahelyeden is jobban fogod érezni magad, ha nem csak kukán ácsorogsz, mikor a többiek az eddig megszerezett tapasztalataikról mesélnek, te meg egész idáig egy diákmunkát sem vállaltál el.


Sőt, tovább megyek, valószínűleg minden HR-es előnyben részesíti azokat, akiknél ott van a CV-ben, hogy tartoztak már felelősséggel a munkájukért. Sok vállalat vesz igénybe munkaerő közvetítési szolgáltatást vagy kölcsönöz munkaerőt erre szakosodott vállalatoktól, így az sem hátrány, ha a diákmunka kapcsán már bekerültél a rendszerükbe, hiszen a későbbiekben ebből még származhat előnyöd.


Mindezen okok miatt érdemes megfontolni, hogy már diákként elkezdjen dolgozni az ember, azonban, ha erről a lehetőségről már lemaradtál és éppen pályakezdőként keresed a helyed, akkor se keseredj el, hiszen rengeteg nyitott pozíció áll rendelkezésre például a MADS Marketing Kft. oldalán, így biztosan megtalálod majd azt a lehetőséget, ami el tudja indítani a karrieredet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.