Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Október 11. 15:22, csütörtök | PR

Miért válasszunk akril kádat?

Miért válasszunk akril kádat?

Nem könnyű a helyzetünk, ha kád vásárlás előtt állunk. Számtalan gyártó, típus, forma és méret található a piacon, könnyen elveszhetünk a szaniterek világában. Ám az akril kád mindig jó választás!

Ahhoz, hogy biztosak legyünk a döntésünkben, legyünk tisztában néhány alapfogalommal, a minőségi elvárásokkal, igazodjunk el a kádtípusokban. Mindenek előtt azonban gondoljuk át a lehetőségeinket a fürdőszobánk méretét figyelembe véve.

Minőségi alapanyag

A kádak többféle anyagból készülhetnek: régen az általánosan elterjedt a zománcozott acél volt, ma leginkább az akril az, ami minden szempontból jól teljesít. Emellett lehetőségünk van speciális anyagból is választani, mint például az öntött márvány, a fa vagy épp az üveg. A piac ma már nem ismer lehetetlent! Kérdés, hogy hosszú távon melyik a legjobb alapanyag.

A RAVAK kínálatában megtalálható akril kád garantáltan hosszú élettartamú, megbízható és magas minőségű. Mit kell tudni az akril fürdőkádról? Az akril olyan alapanyag, amely hosszan megtartja a hőt, tehát ha meleg vízzel töltjük fel a fürdőkádat, lassabban fog kihűlni benne a víz. Hosszú távon megtartja alakját, felülete fényes és nem porózus, puha tapintású, valamint könnyen tisztítható, és antibakteriális tulajdonságokkal bír.Az előállítási eljárás alapján kétfajta akrilt különböztethetünk meg: öntött és extrudált. Az öntött akril azért számít jobbnak, mert mechanikailag és kémiailag sokkal ellenállóbb. Az akril a kellő merevséget üvegszálas vagy poliuretán megerősítő technológiával nyeri el. A RAVAK kifejlesztett egy olyan egyedülálló megerősítő módszert, amely háromrétegű poliuretán habból áll, amely hasonlít a zománcozott acélhoz, de még annál is jobb a hő- és hangszigetelő teljesítménye.

Az akril fürdőkád formája

A RAVAK kínálatában mindenféle formájú akril kádat megtalálhatunk. Az aszimmetrikus kádat, az egyenest és a szögletest, a sarokkádat, mini kádat és szabadon álló kádat egyaránt. Mindegyiknek megvan a maga előnye, azt kell jól átgondolnunk, hogy nekünk és a családunknak mire van leginkább szüksége, és annak melyik forma felel meg leginkább.

A fürdőkádak ergonomikus kialakításánál arra is szoktak figyelni a tervezők, hogy további jóságokkal lássák el amellett, hogy kényelmes bennük a fürdőzés. Ilyen apróságnak tűnhet, hogy hol van a lefolyó. Mert nemcsak a kád egyik vagy másik végében lehet, választhatjuk azt is, hogy középen, így például nem nyomja meg semminket. Valamint választhatunk olyan modellt, amelyben beépített ülőke alakítottak ki, amelyet nem csak ülőfelületként, hanem tárolási célokra is használhatunk.

A kád mérete

Kicsi fürdőszobába gyakran inkább zuhanyzót szoktak javasolni a szakemberek, ha képesek vagyunk lemondani a fürdőzés élményéről. Ha ez szóba sem jöhet, akkor tudunk már keskenyebb kádat is választani, vagy jó megoldás lehet az aszimmetrikus kád, amely formájából adódóan helytakarékos, mert például a mosdókagyló is fülé lóghat.

Ha pedig nagyobb méretű a fürdőnk, választhatunk egy impozánsabb, szabadon álló kádat is, amely garantáltan kényelmes és luxus fürdőzési élményt nyújt, ha egy hosszú nap után relaxálni szeretnénk egyet. Bármelyik mellett is döntünk, ne legyünk szégyellősek, próbáljuk ki, üljünk bele a kiválasztott fürdőkádba a bemutatóteremben!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat