Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.

Többféle nyomtatási technikát alkalmazó készülék érhető el a piacon és mindegyiknek mások az erősségei és gyengeségei. Most a mátrix nyomtatókat vesszük közelebbről szemügyre és megmutatjuk, milyen helyzetben nyújtanak megfelelő választást.

Mi az a mátrix nyomtató?

A modern mátrix nyomtató működési elve ugyanaz, mint az írógépé volt. Leegyszerűsítve: tűk nyomják át egy festékszalagról a festéket a nyomtatás során a papírra és ez rajzolják ki a karaktereket és képeket. A tűsűrűség 9 és 24 között változik, ami értelemszerűen meghatározza a nyomtatás minőségét is. Minél több tű van a nyomtatóban, annál tisztább és pontosabb lesz a nyomtatás.

Mikor jó választás?

A mátrix nyomtatók egyik legnagyobb előnye az áruk és a minimális fenntartási költségük. Emellett a mátrix nyomtatók pont egyszerű működési elvüknél fogva ritkán hibásodnak meg, és ha valami történik is, a szervizelés olcsó és egyszerű. Ők a nyomtató világ teherhordó szamarai, mindent kibírnak és aztán kérnek még.Ezeket a nyomtatókat elsősorban olyan helyeken érdemes bevetni, ahol nagy mennyiségű nyomtatásra van szükség költséghatékonyan. A legtöbb készülék már hálózati kártyával rendelkezik, így közvetlenül a céges hálózatra kapcsolható és több számítógép nyomtatását is ki tudja szolgálni. Mindezek alapján a mátrix nyomtatóka elsősorban olyan irodák számára javasoljuk, ahol számviteli dokumentumok, szerződések, adminisztratív anyagok nyomtatása történik nagy mennyiségben, de alkalmasak a gyors, egyszerű és olcsó házi nyomtatás megoldására is.

Vannak azért hátulütői

A mátrix nyomtatók technológiájuknál fogva képesek ugyan képeket, grafikákat nyomtatni, de a nyomat minősége nem lesz kielégítő. Akkor sem a mátrix nyomtató a jó választás, ha fontos a szövegnyomtatás magas minősége, mert a tűk számától függően a nyomat akár pontszerű is lehet.

A mátrix nyomtatók másik gyenge oldala, hogy hangosak. A tűk számának emelkedésével egyre csendesebbé válik a mátrix nyomtató is, de még így is elég zajos készülékek. Ha fontos szempont, hogy halk legyen a nyomtatás, mert például egy helyiségben van az irodai kollégákkal, sokat kell nyomtatni és a zaj zavarhatja a munkát, akkor inkább válasszunk másik készüléket.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 11:16, vasárnap | PR

Kinek való a B1 szintű nyelvvizsga?

A nyelvvizsga kérdése örök. Milyen legyen, milyen nyelvből és milyen szinten kell és érdemes? Tényleg csak középfokú vizsgát érdemes tenni? Ezekre is keressük a választ, mikor megnézzük mire elég a B1 szintű nyelvvizsga.