Városlista
2021. január 24, vasárnap - Timót

Hírek

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

A szórakoztatóipar komoly ütést szenvedett 2020-ban és hiába próbált néhány cég átállni az otthoni szórakoztatásra, vannak olyan dolgok, amiket nem lehet hazavinni. Ilyen például a nagy sikerfilmek első estés bemutatója a mozikban. Ezt az élményt semmi nem pótolja és jól tudják ezt a filmkészítő cégek is.

Utómunkálatok ellehetetlenülése

Persze nem csak az élmény hiánya az, ami miatt sok cég úgy döntött, hogy elhalasztja a filmbemutatókat. Bár sok esetben a filmek felvételei már hónapokkal korábban elkészülnek, a különleges effektekkel dolgozó filmek esetében (is) rendkívül hosszú az utómunkálatok ideje. Ez pedig a vágóműhelyekben és hangstúdiókban történik, amik mind ugyanúgy bezártak vagy csökkentett kapacitással működnek, mint az összes cég.

Szinkronstúdiók gondban

A probléma magyar vonatkozását tovább rontja, hogy a premierek előtt még a szinkronizálást is meg kell csinálni, ami egy-egy hosszabb film esetében akár több hónapot is igénybe vehet. Az olyan kisebb stúdiók, mint a Hungarianvoices, komoly nehézségekkel néznek szembe az elmaradó megbízások miatt, de a nagy hangstúdiók is meginogtak.

Sokan reklámok, e-learning anyagok hangfelvételeivel pótolják a kieső bevételeket, de az elmaradó premierfilmek miatti elmaradó munkák sok helyen okoznak gondot.

Nagyágyúk nagy bajban

A Disney három szuperfilm bemutatóját is elhalasztotta. Csúszik az új Avatar film, a Star Wars újabb része és a sok reménnyel várt Mulan is. A Warner stúdió is csúsztatja Tenet cimű filmjének premierjét, de várnunk kell még a Top Gun folytatására és az új Ridley Scott filmre, a The last Duel-re is.

Egyelőre ugyan nem látszik például a Disney részvények árán a válság, de a cég bevételei messze elmaradnak a várttól. A filmterjesztő vállalatok szintén bajban vannak, hiszen a filmvetítésekből származó bevételek 35%-át kapják, így ha nincs film, nincs bevétel.

Változnak a moziba járási szokások

A rendszeresen moziba járó filmrajongók most hosszú időre éhesen maradnak, de az is elképzelhető, hogy változni fognak a moziba járási szokásaink, méghozzá hosszabb időre. A bejelentett csúszások ugyanis nem csak 2020-at érintették, hanem a 2021-re tervezett filmek bemutatói is átcsúsznak a következő évre.

Elképzelhető, hogy a mozikat is átalakítják és megmarad a biztonságos távolság megtartását segítő ritkított ültetési rend. Ez viszont kihathat a jegyek árára és ezzel arra is, hogy mennyi mozi látogatást tudunk majd megengedni magu

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.

2020. November 08. 11:16, vasárnap | PR

Kinek való a B1 szintű nyelvvizsga?

A nyelvvizsga kérdése örök. Milyen legyen, milyen nyelvből és milyen szinten kell és érdemes? Tényleg csak középfokú vizsgát érdemes tenni? Ezekre is keressük a választ, mikor megnézzük mire elég a B1 szintű nyelvvizsga.