Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Július 03. 17:41, kedd | PR

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

Minden, amit a fürdőszobai csaptelepekről tudni kell

A fürdőszoba szaniterek kiválasztása csak elsőre tűnik könnyű feladatnak. Ha már eldöntöttük, hogy milyen kádat szeretnénk, jöhet a következő lépés, a csaptelek(ek) kiválasztása.

Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Érdemes egy kicsit tehát körbe járni a kád-csaptelep témakört, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen fürdőkádat választottunk ki, mert ehhez nemcsak stílusban, de működési és kényelmi szempontból is passzolnia kell a csaptelepnek. Vegyük sorra a típusokat, és, hogy mit kell róluk tudni.

Alaptípusok

Sokféle csaptelep létezik, alapvetően megkülönböztetjük a konyhai és fürdőszobai csaptelepeket. Mi most a fürdőszobaiakban mélyedünk el igazán, ezen belül vannak a kádcsaptelepek, mosdócsaptelepek, zuhanycsaptelepek, termosztátos csaptelepek, bidécsaptelek, valamint a zuhanyoszlopok.

Hová szerelhetjük a kádcsaptelepet?

A kérdésre a válasz a fürdőkádunkon múlik. Beépített fürdőkád esetén, amely lehet szögletes, aszimmetrikus és sarokkád is, a csaptelep leginkább fali vagy kádperemre szerelhető. Ugyanakkor már itt is sokféle típusban gondolkodhatunk, hiszen van olyan falba süllyesztett csaptelep, amelyet kifejezetten fürdőkádhoz ajánlanak, nem csak zuhanykabinhoz. A kádperemre szerelhetőek között pedig ott van az igen látványos megoldás, a vízesés-csaptelep is.

Szabadon álló kádak esetében a padlón álló kádcsaptelep közül választhatunk. Itt is arra kell ügyelnünk, hogy a csaptelep stílusa passzoljon a fürdőkádéhoz, így alkothatnak tökéletes egységet a fürdőszobában.Termosztátos csaptelep

A termosztátos csaptelep megkönnyíti a víz hőmérsékletének beállítását. Kiegyenlíti a vezetékben lévő víznyomás és vízhőmérséklet ingadozásait, így tud mindig a kívánt hőmérsékletű fürdővíz folyni belőle.

A termosztáton található blokkológomb segít megakadályozni, hogy a gyerekek leforrázzák magukat forró vízzel. Ráadásul víz- és energiatakarékos választás is a termosztátos csaptelep, mert kisebb a vízvesztesége, mint a hagyományos, minden alkalommal beállítgatós változatoknak.

Átfolyós, vízmelegítő csaptelep

Azokban a helyiségekben, ahol nem lehet megoldani a melegvíz vételezést (például egy raktárban vagy garázsban), ott igazán jó szolgálatot tehet egy vízmelegítő csaptelep, amely akár pár másodperc alatt is fel tudja melegíteni a vizet a kívánt hőmérsékletre.

Működéséhez szabványos elektromos csatlakozási-, valamint vízbekötési pontra van szükség. Ezek a csaptelepek is kaphatóak különböző extrákkal, mint LED-es kijelző, vagy tusrózsával kiegészített verzió.

A fürdőszobai csaptelepek kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy lehetőség szerint egy termékcsaládból válasszuk ki őket. Így nemcsak „nagyjából” fognak illeni egymáshoz, hanem ugyanaz lesz a stílusuk és dizájnjuk, emiatt lesz tökéletes az összhangjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 21. 23:41, kedd | PR

A legfontosabb tippek melltartó mosáshoz

Melltartót választani a nők többségének fogós feladat. Rengeteg fazon, típus, márka létezik, és szinte nincs két egyforma női alkat.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.