Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Október 22. 21:22, szerda | Helyi

Hoztuk a pontot!

Hoztuk a pontot!

Remek védekezésének, valamint Triffa Ágnes bravúros teljesítményének is köszönhetően sima, 24-18 arányú győzelmet aratott együttesünk az Érd elleni rangadón.

A forduló rangadóját játszotta szerda este együttesünk, mely ezúttal az Érd otthonában lépett pályára az első osztályú bajnokságban. A mérkőzés előtt Mátéfi Eszter, a Kohász szakvezetője elmondta, hogy csak akkor lehet esélye csapatának a remélt sikerre, amennyiben a játék minden elemében kiemelkedőt nyújt, így vezetőedzőnkhöz hasonlóan mi is kíváncsian vártuk azt, hogy mire lesznek képesek Ferlingék a hosszú bajnoki szünetet követő első tétmeccsen.

Védekezésben remek

Meglehetősen idegesen kezdték azonban a csapatok a játékot, hiszen az első két támadás egyik oldalon sem hozott eredményt, de a közel négyperces gólcsendet végül Vincze Melinda tudta megtörni, s bár erre volt válasza a vendéglátóknak, Vincze újabb találatával ismét visszavette a vezetést a Kohász (1-2). A folytatásban is a védelmek domináltak elsősorban, de szerencsére a mieink nyugodtak meg előbb, s Triscsuk duplájával a 11. percre 4-2-re megléptek ellenfelüktől. A hazaiaknak nagyon nem ízlett a Mátéfi-csapat védekezése, többször is hibáztak támadásban, s ezt előbb Azari, majd Kamper büntette, így együttesünk biztosan tartotta háromfás előnyét (3-6).

A játékrész második felében hiába kért időt Szabó Edina, tanítványai továbbra sem tudtak mit kezdeni a Kohász védelmével, így végre Bulath is megszerezte első találatát, már 9-4-es dunaújvárosi vezetésnek örülhettek a vendégdrukkerek. A félidő utolsó hét-nyolc percére azonban összekapta magát a házigazda is, a felzárkózott három gólra, de tovább nem jutott, mert Triffa Ágnes halmozta a bravúrokat, s hatnál tovább nem engedte a vendéglátókat. Sajnos a túloldalon Janurik teljesítményére sem lehetett panasza az érdieknek, így a küzdelmes, de nagyon kevés találatot hozó első felvonás végén 6-9-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

Csak simán, könnyedén

A térfélcserét követően egy kicsit ráijesztettek a házigazdák együttesünkre, mert ők szerezték az első találatot, ám Ferlingék egyáltalán nem maradtak az öltözőben, mert sorozatban szerzett három góllal szomorították a hazaiakat, akik Vincze Melinda félpályás, üres kapura dobott gólja után ismét kénytelenek voltak időt kérni (7-12). Ez sem sokat segített azonban a vendéglátókon, mert a Kohász csapata továbbra is irányította a játékot, s hiába javult fel az érdi támadó alakulat, rendre jött a válasz a túloldalon sőt, mikor Azari és Kamper is betalált a hazai kapuba, már 12-19-es állást mutatott az eredményjelző, így jöhetett a már menetrendszerű érdi pauza.

Ez azonban már semmit sem segített Szabó Edina tanítványain, mert a mieink maximálisan kézben tartották a mérkőzést, semmit nem kockáztatva tartották már-már fölényes vezetésüket, így a véghajrára semmi izgalom nem maradt (15-22). Ugyan az utolsó percekben egy kicsit lankadt a figyelem, de ezzel is csak annyit ért el a házigazda, hogy hatra csökkentette hátrányát, a mieink teljesen megérdemelt és szép sikerét azonban már nem volt esélye megakadályozni (18-24). Mátéfi Eszter meccs előtti kívánalmai maximálisan bejöttek, mert együttesünk a játék minden elemében jobbnak bizonyult vetélytársánál, s ennek köszönhetően egy nagyon szép győzelemmel sikerült megörvendeztetni a dunaújvárosi drukkereket.

Érd – DKKA
18-24 (6-9)

DKKA: Triffa, Azari 3, Bulath 4, Ferling 2, Takács D., Triscsuk 5, Vincze 5. Csere: Nagy É. (kapus), Rádl, Kamper 4, Berta, Hosszu, Takács B., Ács. 1. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Címkék: DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.