Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 24. 18:16, vasárnap | Helyi

Minden kampány kezdete egyben egy ciklus lezárása is

Minden kampány kezdete egyben egy ciklus lezárása is

A PM önállóan indul Dunaújvárosban.

Szabó Zsolt értékelése: Cselekvő aktív és alkotó ciklust zárók képviselőként, a közgyűlési munkát nem csak egy kötelezően letudandó feladatnak tekintettem. Legtöbbször szólaltam fel a képviselő testületben, a kritikák mellett javaslatokban is élen jártam, egyéni képviselői indítványokból és interpellációkból is én jegyzem a legtöbbet. A PM politikusaként én voltam az egyedüli, aki Dunaújváros ügyeit az országos nyilvánosságban is képviseltem. Az elmúlt 4 évben Dunaújvárosról az országos médiában 2 dolog hallatszott: a Fidesz rombolása és az, hogy a PM politikusaként harcolok ez ellen.
Mára a város iránt elkötelezett civilekkel, szakértőkkel közösen kialakítottunk egy harcias, de szakmailag megalapozott, a város érdekeit mindig keményen képviselő hangot a közgyűlésben. Ez a dunaújvárosi ellenzék hangja.

Az elmúlt 4 évben a többi ellenzéki párt teljesítménye megmutatta, hogy a Dunaújvárosiak jobb ellenzéket és jobb városvezetőket érdemelnek náluk. Tele van a városiak polca ígéretekkel, elegük van a szavazóknak a csak a kampányban dolgozó politikusok ígéretésével. Rengetegszer hallották már a munkáról, fejlődésről és biztonságról szóló ígéreteket. A Dunaújvárosiak olyan politikát és olyan politikusokat akarnak, akik a cselekvés és nem az ígéretek nyelvén beszélnek.
De nincsenek jó tettek program nélkül. Programunkban konkrét megoldási javaslatokat, szakmailag kiérlelt koncepciókat fogunk bemutatni a város problémáira.


1. Kivándorlás: 5000 korombeli fiatal hagyta el Dunaújvárost annyian, mint ahányan a római városrészben laknak. Közben a város lakossága folyamatosan öregszik. A PM egyik legfontososabb feladata hogy a fiataloknak munkát, otthont és közösséget adjon, hogy még unokáik is itt születhessenek-.

2. Munkahelyteremtés: Elég volt az ígéretekből, elég volt a lufikból. Programunkban a kis és közép vállalkozások támogatása kiemelt helyen van.

3. Dunaferr a város szíve, legtöbbünknek több egy gyárnál. Az elmúlt. Képviselőként a Dunaferres munkahelyek megőrzésére kiemelt ügyként tekintek, ezt a következő ciklus egyik nagy feladatának is tartjuk.

4. Antikorrupció: Elég volt a mutyikból, elég volt a közpénz jobb vagy éppen baloldali elkótyavetyéléséből. Saját anitikorrupciós csomagot fogunk bemutatni a kampányban. Mert minden képviselőnek százszor olyan felelősségteljesen kell bánnia a közpénzekkel, mint a sajátjával.

5. Élhető várost szeretnénk teremteni: olyat hol van elég pénz arra, hogy több rendőr legyen az utcákon, ahol olyan a közbiztonság, hogy nyugodtan leengedhetjük a gyerekeinket a játszótérre. Olyan várost szeretnénk ahol a kicsit idősebbek a legjobb oktatást kapják, mert olyan egy város jövője amilyen a benne tanuló fiatalok lehetőségei. És olyan várost szeretnénk, ahol minden a legjobb minőségű egészségügyi ellátásban részesül.

Ennek a programnak a megvalósítása a képviselő jelöltjeink vállán nyugszik. Ez a csapat nem ellenzéki képviselő jelöltekből áll, a PM jelöltjei a civil társadalomban gyökerező a várost tisztességesen irányítani képes emberek.

1. választókerület Batta Gergely a Dunaújvárosi Irodalmi Kör alapítója
2. választókerület Egresi Zsuzsa grafikusművész
3. választókerület Feltóti Sándor tanár
4. választókerület Köller Bálint gépész
5. választókerület Szabó Zsolt a PM önkormányzati képviselője
6. választókerület Pappné Grabant Ilona közgazdász
7. választókerület Gergely Ákos gépészmérnök
8. választókerület Fejes László mérnök
9. választókerület Csapó Éva agronómus
10. választókerület Czinkon Zoltán Pálhalmai civil aktivista

Címkék: kampány, PM, választás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.