Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 10. 09:01, csütörtök | Helyi sport
Forrás: fotó: dlsz.hu

Minden szinten csúcsjavítás

Minden  szinten  csúcsjavítás

Január 4. és 6. között rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a XVI. Carissa Kupa nemzetközi kispályás labdarúgó-tornát. Petrás Gáborral (képünkön), a DLSZ főtitkárával beszélgettünk a kupa kapcsán.

- Minden szinten rekordot döntöttünk. A jótékonysági akciónk bevétele még sohasem érte el a kétmillió forintot, most igen. Ilyen erős mezőny még nem volt, ebből kiindulva a színvonal sem volt ilyen magas, mint most. Arra sem volt még példa, hogy a nevezések megkezdése után egy héttel már vissza kellett utasítani kérelmeket. Annyira népszerű a Carissa Kupa az országban, hogy Balmazújvárosban el kellett halasztani egy tornát, mert mindenki ide akart jönni játszani.

A Carissa Kupa minden évben arról is szól, hogy a szervezők, a résztvevők minden évben jótékonykodnak. Adott a kérdés: mi alapján döntenek arról, hogy kit segítenek.

- Sok kérés fut be a DLSZ-hez, mi ezek után kérjük az érdeklődő szervezetet, magánszemélyt, adjon be egy pályázatot. Van egy szakmai bizottságunk, amely dönt arról, hogy hol lenne az adott évben a legjobb helyen a segítség. Idén a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Terület Szervezetét támogattuk, az akciónk szlogenje az "Egy csepp segítség" volt. Azt hiszem jól döntöttünk, mivel a Vöröskereszt az, amely rengeteget segít az embereknek. A helyszínen 1 085 500 forint jött össze a csapatok nevezési díjának egyrészéből, a tombolából és a különböző felajánlásokból. Ezt egészítette ki Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere kétmillió forintra, nagyon szépen köszönjük neki, hogy ennyire mellé állt a kezdeményezésünknek.

Végezetül álljon itt azok névsora, akik felajánlásokat tettek, megérdemlik.

DLSZ TÁRSADALMI FELELLŐSSÉG VÁLLALÁS BIZOTTSÁGA, A BENEVEZETT CSAPATOK, GLOBÁL BIG BULDING ZRT., RONEKO KFT., DAV ZRT. FERROBETON ZRT., GRABARICS KFT., HARDFERR BAU KFT., KÖDI GENERÁL KFT., K-MAX PLUSZ KFT., KAMONDY MÁRTON, HORVÁTH ATTILA, PRIBIL SÁNDOR, TONKA PÉTER, WEISZ GYÖRGY, KISS MILÁN, MRÁZ BALÁZS ÉS CSALÁDJA, ADOMÁNYLÁDA, TOMBOLA, CSERNA GÁBOR DUNAÚJVÁROS MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.