Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Augusztus 09. 15:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Mindent vittek, ami az útjukba került – VIDEÓ

Mindent vittek, ami az útjukba került – VIDEÓ

Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök vetettek véget annak a lopássorozatnak, amit több megyét érintően követett el egy szlovák bűnözői csoport kempingekben, panziókban, vendégházakban megszálló vendégek sérelmére.

Győr-Moson-Sopron megyében júliusban elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból, vagy a leállított, nyitott állapotú lakókocsikból, illetve az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat.

A rendőrök minden esetben büntetőeljárást indítottak a bűncselekmények elkövetőinek kézre kerítése érdekében. A cselekmények helyszíneinek térbeli közelsége, az elkövetési időpontok hasonlósága, azok végrehajtásának módja (besurranás) alapján a nyomozók feltételezték, hogy a lopások egyazon elkövetői körhöz köthetők, ezért összedolgoztak: adatokat és információkat gyűjtöttek, elemeztek, tanúkat kutattak, összefüggéseket kerestek a cselekmények között. E nyomozati munka eredményeképpen egy szlovák rendszámú jármű, és néhány olyan személy került látókörbe, akik ezzel a gépjárművel több helyszínen is jelen voltak.

Később a rendőrök ellenőrizték az autót és a benne ülőket, feltehetően ezért a későbbi bűncselekmények elkövetésénél lecserélték a kocsijukat és már egy másik járművet használtak. A beazonosított elkövetőkön végül 2020. augusztus 6-án éjjel, Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök azután, hogy előtte egy magyar házaspár lakóautójából egy Nike sportcipőt és némi készpénzt loptak el.

A nyomozók mind az öt férfit elfogták, majd a Győri Rendőrkapitányságra előállították őket, és a helyszínen megtartott szemle keretében lefoglalták a gépkocsijukat, valamint az abban feltalált ruhákat, telefonokat, multifunkcionális fogót, szájmaszkokat és gumikesztyűket. A szlovák férfiakat lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a rendőrök - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.