Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Július 15. 22:35, csütörtök | Helyi

Mindentéren rendhagyó

Mindentéren rendhagyó

Még el sem kezdődött a mára meghirdetett Biztonsági Fórum ülése, máris lehetett tudni, ez nem a megszokott formában fog zajlani. Az egész ott kezdődött, hogy a fórum úgy döntött, a hőségre való tekintettel nem a nagyteremben tartják

Nem tudni, hogy az időjárásnak, a nyári szabadságolásnak, vagy a téma minősítésének köszönhető-e, de a nagynevű és elismert fórum tagjai csak nem akartak megjönni. Végül kis csúszással és kevés létszámmal, de megkezdték a munkát.

- Azért kezdeményeztük ezt a beszélgetést - mondja Varga József, a Pannon Polgár Őrség elnöke - hogy szakmai szinten gondoljuk végig, hogy tehetnénk lakhatóbbá a város. Beszéljük meg, hol vannak felesleges fekvőrendőrök, forgalom elzáró vasoszlopok, melyik utcákat kellene megnyitni a forgalom előtt, esetleg egy- vagy éppen kétirányúsítani. Tudom, hogy egy kisebb közösségnek az a jó, ha csökkentik, vagy akár ki is tiltják a gépjárműforgalmat az utcájukból, de a többség véleményét is figyelembe kell venni. Nem az a megoldás, hogy mindent tiltunk, mert annyi erővel, akár fel is szánthatjuk az utakat, és járhatunk lóval. Akkor garantáltan nem lesznek hangos gépkocsik, száguldozó motorok.

Valószínű, hogy még Varga sem gondolta, hogy ezzel szellemet ereszt ki a palackból.

Történt ugyanis, hogy a szakmainak meghirdetett fórumon civil érdeklődök is megjelentek. Persze, az értekezlet nyilvános volt, mégis, mikor a Batsányi utcai fekvőrendőrök kerültek terítékre, az addig csak figyelő közönségből többen is magukhoz ragadták a szót. Kiderült, ők a környező házak közös képviselői, akiket Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő hívott el. Szó szót követett, időnként még az indulatok is elszabadultak. Az ott lakók örülnek a forgalomcsillapító eszközöknek, sőt még keveslik is, Míg mások, feleslegesnek tartják. Felszólalt Lőrinczi Konrád is, aki kihasználva az alkalmat és bizonyára tekintettel a közelgő választásokra (amit ő is megemlített) ismertette, milyen munkát végzett az elmúlt időszakban a közlekedés visszaszorítása végett.

Klein Imre, az önkormányzat szakreferense humorosan meg is jegyezte: „De jó, hogy nincs itt a sajtó..." de ő nem is sejtette, az infodunaújváros tudósítója már jelen van.

Szóba került az örökzöld témának tekintendő Kallós Dezső út megnyitása, Az alsó Dunapart úton a rendezvények alatt a várakozási tilalom bevezetése, a Babits és Bartók Béla utca közötti szerviz út irányának megfordítása, a főiskola környékén kialakult kaotikus állapotok.

Végül is, a sok lúd disznót győzött. Vagyis amit felvetettek megvitatásra, semmi nem kapott zöld lámpát. Mindegyik javaslat lakossági ellenállásba ütközött, a fórum nem döntött semmiben.

Ezek után, már csak egy valamiben kellett határozni. No, de ki vigye vissza a székeket?

(lz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.