Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 01. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Mintegy 17 ezren kapcsolódtak ki ősszel a zánkai Erzsébet-táborban

Mintegy 17 ezren kapcsolódtak ki ősszel a zánkai Erzsébet-táborban

Háromnapos, kétéjszakás turnusokban összesen mintegy 17 ezer gyermeket fogadott az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a zánkai Erzsébet-táborban szeptember 5. és 30. között

Tájékoztatásuk szerint az 1-8. évfolyamos diákok az ország csaknem 200 településéről érkeztek az őszi táborozásra.

Mintegy 300 iskola nyújtotta be jelentkezését erre a lehetőségre.

Nyolc turnusban számos közösségépítő és szabadidős programot szervezett az Erzsébet Alapítvány. A diákok több mint 20 különféle program közül választhattak a turnusokban, így a kikapcsolódáson túl új ismereteket is szerezhettek, bővülhetett tudásuk ismeretterjesztő, digitális és szociális kompetenciát fejlesztő programokon, színházi előadásokon és hagyományőrző foglalkozásokon - írták.

Az őszi osztálykirándulásokon a szervezők egyebek mellett interaktív IT-foglalkozást, látványos bogárbemutatót, vicces kémiai és fizikai bemutatót kínáltak a gyermekeknek, akik a Balaton vizére szállva a katamaránt is kipróbálhatták. Szerveztek számukra tábori koncerteket, színházi előadásokat, túrákat is, de a csoportok akár saját kirándulásokat is tehettek a környéken. A gyermekek a háromszintes mászópályából álló kalandparkot, a trambulinokat vagy az íjászatot is kipróbálhatták. Az Erzsébet-táborokban a gyermekek más iskolából érkező társaikkal is találkozhattak, így új barátságok szövődhettek - közölte az alapítvány.

Az Erzsébet Alapítvány a programok mellett teljes körű ellátást, ezen belül napi ötszöri étkezést nyújtott a diákoknak, továbbá 24 órás gyermekorvosi ügyelet garantálta a biztonságos táborozást.

Mára a felújított zánkai táborhely összes szállásépülete fűthető, így a szokásosnál hűvösebb és csapadékosabb szeptemberi időjárás sem okozott kényelmetlenséget a táborozók számára, rossz idő esetén pedig fedett közösségi terekben valósultak meg a programok.

Az őszi, zánkai táborozás mellett az erdélyi táborhelyen is szervez osztálykirándulásokat az Erzsébet Alapítvány, amelyek egészen október 26-ig tartanak. Év végén pedig az Erzsébet-karácsony ünnepi programsorozata várja a gyermekeket Zánkán - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.